Hammel GF og HOG slipper for ekstraregninger til kunstgræsbaner

Byrådet slog fast, at Hammel GF og HOG ikke selv skal have flere hundrede tusinde kroner op af lommen

Artiklens øverste billede
Sådan så det ud, da borgmester Nils Borring (til højre) i 2016 åbnede kunstgræsbanen i Hammel sammen med formanden for Hammel GF. Mogens Lyngby. Arkivfoto

Politik Nye miljøkrav betyder, at Hammel GF og HOG i Hinnerup står over for uforudsete regninger på flere hundrede tusinde kroner. De to klubber skal nemlig nu etablere filterbrønde for at sikre, at vandet fra deres kunstgræsbaner renses ordentligt.

Begge klubber har ansøgt kommunen om tilskud til at løse problemet. For Hammel GF's vedkommende drejer det sig om 240.000 kroner, og for HOG 310.300 kroner.

På byrådsmødet i sidste uge skulle politikerne forholde sig til sagen. Der var fra Socialdemokratiets side lagt op til, at forvaltningen først skal regne på tingene og fremlægger et anlægsforslag, mens Venstre ønskede at springe forvaltnings-ledet over og med det samme imødekomme begge ansøgninger fuldt ud, således at de stillede miljøkrav udbedres for kommunens regning.

Venstres ændringsforslag blev stemt ned med 15 stemmer mod 10.

Næsten alle kun til gengæld stemme for, at lade forvaltningen se på sagen og komme tilbage med et anlægsforslag. Kun Niels Kallehave (DF) stemte i mod den del.

Klubber skal IKKE betale

Med Socialdemokratiets ønske om at at lade forvaltningen regne på tingene først kunne det umiddelbart lyde som om, at tommelfingeren i sidste ende kan risikere at vende nedad i forhold til at hjælpe de to idrætsklubber, men blandt andet Steen Thomasen (S) slog altså fast:

"Foreningerne skal ikke være med til at betale det her."

Partifællen Niels Flade uddybede:

"Vi har altså ikke for vane bare at udskrive blankochecks. Så selvom vi stemmer for, at klubberne ikke skal betale, så er vi stadig nødt til at have en konkret vurdering fra forvaltningen."

Det faldt ikke just i god jord hos Venstres Morten Bang, som altså ønsker at imødekomme Hammel GF og HOG med det samme:

"Hvorfor skal Socialdemokratiet bruge forvaltningens tid og ressourcer på det her? Byrådet må tage politisk ansvar - det er Venstre klar til. De skærpede miljøkrav er naturligvis ikke noget, som skal belaste klubberne her mange år efter, at banerne er anlagt. Vi vil fjerne den usikkerhed og uvished, som foreningerne står med. Derfor skal en beslutning ikke trækkes i langdrag. Det er urimeligt over for vores frivillige."

Skal danne præcedens

Hos Søren Frandsen fra SF gik bekymringen på, hvad sagen ville få af betydning for fremtidige uforudsete udgifter.

"Hammel GF og HOG er jo ikke de eneste frivillige foreninger, som oplever uforudsete udgifter - det er der mange, som gør. Er det her så en præcedens for, at vi altid stiller os til rådighed for at hjælpe - eller er det kun i valgår," spurgte han let spøgende.

Og fra Morten Bang lød svaret:

"Ja, det skal danne præcedens, når en frivillig forening pludselig for et skærpet lovkrav dunket ned i hovedet. Vi skal ikke dræbe de frivillige foreninger og deres initiativ til at ville noget for tusindvis af borgere."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.