Håndværkerskolen indfører rygeforbud i skoletiden

DjH indfører røgfri skoletid efter sommerferien

Artiklens øverste billede
Efter sommerferien er det slut med at ryge på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

31. juli 2021 træder et nyt lovkrav om røgfri skoletid i kraft på alle ungdomsuddannelser. Det betyder, at elever, kursister og medarbejdere på Den jydske Haandværkerskole (DjH) i Hadsten efter sommerferien ikke længere må ryge i skoletiden.

Røgfri skoletid er en del af en tobakshandleplan, der blev vedtaget i 2019 for at forhindre unge i at starte med at ryge. Som en del af handleplanen træder lovkravet nu i kraft på alle ungdomsskoler. Det glæder 24H-skolechef på DjH, Simon Mikkelsen, som håber, at røgfri skoletid kan sætte en stopper for, at erhvervsskoleelever begynder at ryge.

"Der er lavet statistikker på, at der er mange unge, som begynder at ryge, når de starter på en erhvervsuddannelse. Derfor har regeringen sagt, at erhvervsskolerne skal indføre røgfri skoletid, og jeg ser frem til efter sommerferien, hvor Den jydske Haandværkerskole bliver en røgfri skole, så vi kan være med i kampen om, at færre unge begynder at ryge," siger Simon Mikkelsen i en pressemeddelelse fra DjH.

Gælder også de ansatte

Lovkravet gælder kun elever og kursister, men ledelsen på DjH har besluttet, at alle medarbejdere også skal være omfattet af kravet.

"I lovgivningen står der, at medarbejdere ikke er en del af det. Men vi har valgt at sige her på stedet, at hvis eleverne ikke må ryge i skoletiden, så må medarbejderne heller ikke. Vi skal være solidariske over for eleverne og som virksomhed vise, at vi går med dem," siger Simon Mikkelsen.

Det her syn er slut efter sommerferien.

Ifølge Simon Mikkelsen er røgfri skoletid især vigtigt på en skole som DjH, hvor der er et skolehjem.

"Vi er ikke kun en skole. Vi er også en kostskole og derfor med til at danne en masse unge mennesker. Vi kan gøre en forskel her, som ikke er mulig på andre skoler. Derfor tager vi røgfri skoletid meget seriøst," siger han.

En udfordring

Hos DjH er man godt klar over, at tiltaget bliver en udfordring for mange af de godt 200 ansatte og flere tusinde elever og kursister på skolen i Hadsten.

"Jeg tror, at ældre og kursister er dem, som vil have det sværest med røgfri skoletid, fordi der er mange, som har en holdning til, at det er et overgreb på dem. Her må vi så bare referere til lovgivningen, hvilket gør det lidt nemmere for os at kunne håndtere," siger Simon Mikkelsen.

Han er mere fortrøstningsfuld i forhold til de yngre elever.

"Jeg tror faktisk, vores yngre elever er vant til, at der er steder, man ikke må ryge i samfundet. Og så er det bare sådan, at det må man heller ikke her. Så jeg er fortrøstningsfuld."

Røgfri skoletid træder i kraft 31. juli 2021 og gælder alle former for tobaksmidler, e-cigaretter og snus. Det gælder for elever, kursister og medarbejdere, fra de træder ind på skolens matrikel, til skoledagen er omme.

jr

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.