Guldfestens 'årets leder': »Jeg er enormt stolt og glad«

Hovedbestyrelsesformanden for Thorsø - Tungelund IF Dan Brandt er blevet kåret som Årets Leder ved Lokalavisen Favrskovs prisoverrækkelse Guldfesten

Artiklens øverste billede
Dan Brandt har været formand for Thorsø Tungelund - IF's hovedbestyrelse siden 2013. Nu er han kåret til Årets Leder i Lokalavisen Favrskovs prisfest Guldfesten.

Dan Brandt, hovedbestyrelsesformannd for Thorsø - Tungelund IF, blev meget overrasket, da Lokalavisen mandag i sidste uge kunne fortælle, at han var blevet tildelt den fornemme hæder at få prisen som Årets Leder i Lokalavisens prisoverrækkelse Guldfesten. Han sad midt i et møde, da Lokalavisen ringede, og måtte hurtigt afslutte, men nåede lige at fortælle, at han både blev glad overrasket og næsten fik gåsehud ved meddelelsen.

Efterfølgende forklarer han, at han er meget ydmyg over at blive indstillet og ikke mindst at vinde.

”Der er mange frivillige ledere i hele kommunen, som gør et stort arbejde, så jeg er enormt stolt og glad. Det der rører mig mest er, at der er nogle som har tænkt på mig og indstillet mig.”

Frivillig i byen

Dan Brandt flyttede sammen med sin familie til Thorsø i 2006, og har været frivillig lige siden. Han startede som træner for forældre/barn gymnastik og var børnetræner i nogle år. Så var han med til at starte motionscenteret op, og har også været formand i motionsafdelingen.

I 2013 blev han valgt som formand for hovedbestyrelsen i TIF i 2013, og det har han været lige siden.

”Så det bliver jo ottende år, jeg kører på nu.”

Dan finder altid tid. I det hele taget er det Dans sunde indstilling og visioner for virksomheden TIF, vi alle arbejder ud fra. Præcis derfor er vi så heldige at være med til at drive verdens fedeste idrætsforening TIF.

Fra indstillingen af Dan Brandt som Årets Leder

Indstillingen af Dan Brandt er indsendt af nogle af de øvrige medlemmer i hovedbestyrelsen, blandt andet Lise Hvam, der har siddet sammen med ham i bestyrelsen i mange år. Hun glæder sig på hans vegne.

”Det er så velfortjent som noget kan være. Han er er forbillede for alle os andre i bestyrelsen. Han går forrest, og er den første til at give andre et skulderklap.”

Han er indbegrebet af en ildsjæl, fortæller hun.

”Jeg håber, han fortsætter mange år endnu.”

”Dan er leder, ikke chef”

I indstillingen fremhæves Dan Brandts overblik, energi og væremåde.

”Dan er leder, ikke chef,” pointeres det.

Særlig hans evne til at kommunikere fremhæves.

”Dan har en fantastisk evne til at kommunikere, både på skrift, face to face og på online møder. Han er god til at fortælle den gode historie, og gør det gerne via klubbens facebook side. Det ligger ham meget på sinde at anerkende de frivilliges indsats. Uanset hvor stor eller lille opgave folk har bidraget med, takker han personligt, både med skulderklap og erkendtlighed. Han ser den enkeltes styrke og guider alle til at bidrage, med hvert sit, til det store fællesskab.”

Det nævnes også, at han under hele corona-nedlukningen har taget ansvar og er gået forrest. At han har et enormt overblik over foreningens økonomi, og tager sig af kommunikationen med alle afdelingernes bestyrelsesformænd om deres budgetter. At han får tingene til at ske og rekrutterer nye frivillige til at at give en hånd med ved diverse projekter. At han anerkender og bakker op om nye ideer og tiltag. For eksempel har han taget et stort ansvar for at få E-sport op at køre, og han har været en de bærende kræfter med at indføre Paddle Tennis i Thorsø.

Han springer gerne til, når der er behov, det kan være i tilfælde af afbud fra en instruktør, hvis der er brug for praktisk hjælp, eller et møde med kommunen eller en sponsor. Og så bakker han op om ideer og nye tiltag

”Dan finder altid tid. I det hele taget er det Dans sunde indstilling og visioner for virksomheden TIF, vi alle arbejder ud fra. Præcis derfor er vi så heldige at være med til at drive verdens fedeste idrætsforening TIF.”

Anderledes corona-år

Corona-året har været en af de større udfordringer, fortæller Dan Brandt. Hans rolle ændrede sig til at skulle være meget mere proaktiv i forhold til alle de forskellige afdelinger i foreningen. Der har for eksempel været ekstra pres på at få enderne til at hænge sammen både økonomisk og med at holde fast på de frivillige, motivere afdelingernes bestyrelser og svare på spørgsmål fra vores medlemmer.

”Og rigtig meget af det har været meget uvist, for det har ændret sig så meget hele tiden.”

Dan Brandt peger på, at de øvrige frivillige i afdelingerne alle ydet en kæmpe indsats, og han har så forsøgt at samle trådene i forhold til DGI, kommune, og alle de informationer der også er kommet fra kommunen.

”Jeg synes, vi er lykkes rigtig godt, for alle har udvist enorm fleksibilitet til hurtige online møder, når der skete nyt, og når der med kort varsel blev annonceret pressemøde. Her har vi jo hver gang holdt vejret og håbet på vi kunne komme til at være aktive igen.”

Fokus har hele tiden været at overleve økonomisk som forening og hele tiden være klar til at åbne.

”Så vores frivillige og medlemmer fortsat er her, når vi må lukke dørene op igen.”

Bag kulisserne

Dan Brandt har i sine år som formand både været initiativtager til projekter, som udvalgene så er kørt videre med, og har været vidne til mange aktiviteter, som andre har gennemført. Undervejs har der altid været en overordnet opgave i administration og foreningsudvikling.

Af større tiltag, der er sket i løbet af hans formandstid, kan nævnes foreningens deltagelse i Danmarksmesterskabet i foreningsudvikling, som blev vundet af TIF. Der er også multibanen, indførelse af kåringen af årets unge tiffer i foreningen, modernisering af måden at tænke forening på, opstart af et tæt samarbejde med Tungelund skolen under den tidligere skoleleder John Jæger, opstart af motionscenter, opstart af mountainbike, taekwondo, dart, sponsorpleje og så videre.

De 5.000 kroner?

På spørgsmålet om, hvad han skal bruge prisen på de 5.000 kroner til, er han lidt mere svævende.

”Jeg ved det faktisk ikke. Det er jo ikke det, der er det væsentlige - jeg synes bare det er dejligt at blive indstillet.”

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.