Ny ejer af Lynet Selskabs- og Kursuscenter

El-installatør Søren Post har købt det store selskabs- og kursuscenter Lynet ved Hinnerup

Artiklens øverste billede
Lynets fire huse: Nederst i billedet ses Hovedhuset, som er en bolig med fem værelser. Det hvide hus har selskabslokale til 80 personer, og bjælkehuset til højre i billedet har et selskabslokale til 100 gæster i overetagen og otte værelser i stuen. Ved siden af bjælkehuset er bjælkehytterne med i alt fire værelser. Pressefoto

Et par kilometer nordvest for Hinnerup ligger Lynet Selskabs- og Kursuscenter, hvor du kan holde store fester med op til 100 gæster og med plads til 34 sovende. Centret har af gode grunde ligget stille i det seneste års tid, men det er nu blevet købt af 34-årige Søren Post fra Hinnerup, der er selvstændig elinstallatør og glæder sig til en ny udfordring efter i 17 år at have været elektriker.

»Jeg har tit spøgt med en dag at ville være kroejer. Det er ikke helt en kro, men minder om det,« fortæller Søren Post, der fortsætter som elinstallatør sideløbende med overtagelsen af Lynet.

Han så for et par måneder siden i dennes avis, at Lynet var sat til salg, og efter at have set bygningerne og de landlige omgivelser, besluttede han sig for at slå til og købe de fire bygninger og 4,3 hektar grund, som Lynet består af.

»Jeg har altid sparet op og investeret i aktier, så jeg havde en pose penge at skyde ind og kunne heldigvis overtale banken til at låne resten,« fortæller Søren Post.

Spejderhytte

Som mange andre i Hinnerup og omegn kendte han i forvejen til Lynet, der ligger idyllisk i Haraldslund Skov, man kommer til ad en grusvej.

Oprindeligt lå her to sammenhængende bjælkehytter, som er blevet brugt af spejderne i Haldum-Hinnerup, og som nu er det mindste af de fire huse og indrettet til fire dobbeltværelser.

Det skal være så lokalt som muligt. Der er ingen grund til at købe argentinske bøffer, hvis landmanden ved siden af har en ko gående

Søren Post, ny ejer af Lynet

I begyndelsen af det nye årtusinde byggede en familie en stor trævilla med fem værelser overfor spejderhytten. Familien solgte hurtigt huset videre til Jes og Anne Høgh, der bor på en stor nabogård på Haraldslundvej. De fik idéen til at etablere et selskabs- og kursuscenter med to yderligere bygninger med hver sin festsal med plads til 80 og 100 mennesker. Den største festsal ligger på overetagen i et bjælkehus med otte dobbeltværelser i stueetagen, således at der alt i alt er 17 værelser med plads til 34 sovende i Lynet.

Søren Post kan have op til 100 gæster i det store selskabslokale i bjælkehuset. Foto: Jeppe Rafn

»Jeg vil i store træk drive Lynet videre som Jes og Anne, således at man kan holde en fest, hvor vi står for det hele med mad og vin med mere, så man bare skal sætte sig til bords,« siger Søren Post.

Lej et værelse

Det er også muligt at leje et eller flere lokaler og selv stå for resten, hvad enten man skal holde en fest, konference eller noget helt tredje. Indtil videre kan man også leje et bare enkelt værelse eller familieboligen, hvilket en familie, der skal til bryllup i Aarhus, for eksempel har gjort.

»Lige nu vil jeg gerne have booket så meget som muligt, men på sigt vil vi måske holde lidt igen med udlejning af værelser, så det ikke blokerer for en stor fest,« fortæller den nye indehaver.

På sigt vil Søren Post desuden gerne lave arrangementer som for eksempel julefrokoster og markeder - og sågar en festival en skønne dag. Inden da er det planen at arbejde på de udendørs omgivelser og den en kilometer lange sti, der går rundt om husene langs skoven og forbi en sø, hvor han forestiller sig shelter og bålplads.

Søren kan trække på hjælp fra sine forældre, der har landbrug i Haldum, og sine tre søskende, hvoraf en af dem har landbrug i Skjoldelev.

»Mine forældre og søskende er meget hjælpsomme. Vi hjælper altid hinanden og har adgang til maskiner, traktorer og rendegravere, så vi er ret godt kørende bare ved at mødes selv,« siger Søren Post.

Han voksede op på forældrenes gård i Haldum og gik på Haldum-Hinnerup Skolen og tog 10. klasse på Præstemarkskolen, hvorefter uddannelsen til elektriker gik via håndværkerskolen i Hadsten. Søren har med sine egne ord ikke bevæget sig meget omkring, og Lynet skal da også tage udgangspunkt i lokalområdet.

»Det skal være så lokalt som muligt. Der er ingen grund til at købe argentinske bøffer, hvis landmanden ved siden af har en ko gående. Man skal huske at støtte den by, man bor i. Ellers dør den ud,« siger Søren, som blandt andet har planer om at samarbejde om mad til fester med Jon Ahrensbach, der har Skafferiet i Hinnerup.

»Jeg har lavet strøm hos ham i flere år, og han gør meget i lokale råvarer, så ham vil jeg gerne samarbejde med.«Læs også

Del artiklen