Hundredvis er sat op: Hammel er plastret til i AGF-klistermærker

Klistermærker i hobetal er dukket op overalt i Hammel. Kommunen arbejder på at få dem fjernet.

Artiklens øverste billede
Retteligt er det Egevej og ikke AGFvej. Foto: CSJ

Har du på et eller andet tidspunkt inden for de seneste uger gået en tur i Hammels gader, så kan du næsten ikke have undgået at bemærke den massive mængde AGF-klistermærker, som ukendte personer har hængt op.

Vejskilte, lygtepæle, skraldespande og meget andet er plastret til i i hvert fald syv forskellige slags klistermærker - alle med et AGF-budskab. Lokalavisen Favrskov har fotograferet de første 56, men har talt langt over 100 opsatte mærker.

Det irriterer Hammel-borgeren Ole Hansen at se på de mange klistermærker, og derfor har han også gjort kommunen opmærksom på problemet:

»Jeg er sur over at se på det. Det hører ingen steder hjemme at lave hærværk på den måde. Her er ikke bare tale om drengestreger - når der er SÅ mange, så er det hærværk,« siger han og fortsætter:

»Det gør måske ikke så meget for os lokale, at de sidder på vejskiltene, men når der kommer turister til byen, kan de jo ikke læse skiltene.«

Lokalpolitiet får også et klistermærke med på vejen. Foto: CSJ

Er ved at blive fjernet

Ole Hansen kontaktede selv Lokalavisen Favrskov, da han var træt af, at kommunen ikke har reageret på hans henvendelse og får fjernet mærkerne. Han håbede, at det kunne sætte lidt fut i kommunen, men Claus Vind Andersen, chef for Trafik og Ejendomme, fortæller, at man skam allerede er i fuld gang med at fjerne mærkerne.

»Vi har sat et firma til at få dem ned. Vi havde først sat et par af vores egne folk på sagen, men det er i et omfang, vi ikke kan løse med få mand - det kræver også det rigtige udstyr. Papiret fra klistermærkerne er nemlig ikke svært at få væk, men limen bliver siddende,« siger Claus Vind Andersen, som fortæller, at AGF-klistermærkerne også er poppet op i Haurum og Bøstrup.

I det meste af byen, finder man klistermærkerne. Her er det på 'Strøget' i Hammel. Foto: CSJ

Svært beviseligt

Inden længe har Claus Vind Andersen fået et billede af, hvor mange ressourcer, som det her koster kommunen.

»Det er klart, at jo flere 1000 kroner, vi kommer op i, jo mere incitament er der til at fange gerningsmanden eller gerningsmændene - det er jo i et omfang, hvor de måske er flere om det. Så snart vi får et billede af omfanget, så må vi overveje, hvor meget energi, vi vil kaste efter det,« siger han og fortsætter:

»Men det her er jo en svær størrelse. For det bliver svært at kunne gøre nogen ansvarlig. Det er svært beviseligt. De skal næsten tages på fersk gerning. Men uanset hvad er det hærværk og ulovligt. Derfor er politiet også orienteret.«

Trafik og Ejendomme-chefen kunne drømme om, at AGF lavede klistermærkerne i en lidt dårligere kvalitet, sådan at limen følger med af, når man fjerne dem.

Desuden appellerer han til, at hærværkspersonerne overvejer, om det her faktisk er en god reklame for AGF - eller det stik modsatte.

Vejskilte, lygtepæle og skraldespande har været yndede mål for klistermærkerne. Foto: CSJ

Hærværkspersonerne har gjort sig umage med at komme vidt omkring med klistermærkerne. Foto: CSJ

Læs også

Del artiklen