Kastanjetorvet skal atter emme af festivitas

En gruppe forretninger omkring Kastanjetorvet i Hinnerup vil genskabe noget af fordums tiders liv og glade dage på torvet. De kalder det ’Genåbningen af Kastanjetorvet’.

Artiklens øverste billede
Claus Hvass er en af kræfterne bag at give Kastanjetorvet i Hinnerup nyt liv.

Der var engang, hvor Kastanjetorvet var rammen om festligheder i Hinnerup. Sådan er det ikke mere. Torvet ser ærlig talt lidt småkedeligt og ret ufestligt ud, men det skal der ændres på nu.

I hvert fald har en gruppe af forretninger omkring torvet besluttet, at der atter skal være liv og glade dage netop dér. De kalder det ’Genåbningen af Kastanjetorvet’.

»I gamle dage skete her en masse. Nu ser det fuldstændig dødt ud. Derfor prøver vi nu at bringe torvet i spil igen,« siger Claus Hvass, som ejer tøjbutikken af samme navn.

Sammen med Bagergården, Djurslands Bank, Hinnerup Optik og Guld, Christina F og Folkekirkens Nødhjælp har han derfor banket et arrangement på benene fredag 11. juni.

»Torvet bliver næsten helt dækket af to telte. Og så lægger vi ud med kaffe og rundstykker fra morgenstunden. I løbet af dagen vil der være livemusik og lidt at drikke og spise. Der er gang i den helt frem til, at butikkerne lukker,« forklarer tøjmanden.

Det første af flere

Allerede da Claus Hvass planlagde at flytte sin forretning fra den ene ende af midtbyen til den anden, havde han planer om at udnytte Kastanjetorvet.

»Jeg havde helt klar en vision om at sparke gang i det. Det er jo det eneste rigtige, lukkede torv, byen har, så det er oplagt at bruge det. Men da jeg åbnede dørene til den nye butik i februar, og corona for alvor ramte i marts, ja, så blev der altså sat en midlertidig stopper for planerne,« siger Claus Hvass og fortsætter:

»Men NU må vi gerne samles igen, så NU skaber vi noget for byen. Vi ved, hvor meget borgerne har savnet festligheder. Det her bliver den første af forhåbentligt mange arrangementer på Kastanjetorvet.«

Læs også

Del artiklen