60 år: Lars Storgaard jagter forbrydere, bytte og politiske resultater

Markant lokalpolitiker og engageret Ulstrup-borger fejrer rund fødselsdag

Artiklens øverste billede
Lars Storgaard har været ansat i politiet i 38 år. Privatfoto

Den 1. juni 1961 kom Lars Storgaard til verden. Han voksede op i Ulstrup, tog realeksamen, arbejdede hos en bilforhandler og gik i tømrerlære. Det var dog hele tiden politiet, der trak, så da Lars blev gammel nok, 21, søgte han og kom ind på Politiskolen i København.

Efter uddannelsen arbejdede han nogle år i København, var et kort smut på Bornholm og kom videre til Randers, før han i 1990 blev tilknyttet politigården i Aarhus. Han er fortsat ansat i Aarhus, hvor han i dag sidder på alarmcentralen og disponerer hastende sager i hele Danmark, hvor folk har brug for politi, brandvæsen eller ambulance.

Ulstrup

Lars flyttede fra Ulstrup i 1981, men vendte i 1994 hjem til fødebyen, hvor han fortsat bor og lige siden hjemkomsten har været meget engageret i lokalområdet.

Det er blandt andet ham, der i 2012 stiftede lokalrådet i Ulstrup. Nogle år tidligere havde han stiftet Ulstrup Whisky- og Øllaug, der i dag har næsten 150 medlemmer med Lars Storgaard som oldermand.

I 2014 var han med til at købe Restaurant Gudenå, da de tidligere ejere stoppede, og sælge den på folkeaktier. I dag bliver restauranten, der har plads til cirka 45 personer i restauranten og cirka 65 i salen, lejet ud på forsamlingshusbasis.

»Jeg synes, det var synd, den fantastiske bygning skulle stå tom,« fortæller Lars Storgaard.

Politik

Udenfor Ulstrup er Lars Storgaard også et kendt ansigt i det meste af kommunen på grund af sit engagement i lokalpolitik.

Ved kommunalvalget i 1997 stillede han op for Det Konservative Folkeparti og fik flere stemmer end spidskandidaten, så han kom ind i byrådet for Hvorslev Kommune og var viceborgmester i to valgperioder.

Jeg har fået et helt andet liv og er virkelig fit for fight

Lars Storgaard, der har tabt sig 37 kilo på halvandet år

Han blev også valgt ind i byrådet ved kommunalreformen, hvor Hvorslev blev en del af Favrskov Kommune, og med udgangen af 2021 har Lars Storgaard siddet i byrådet i 24 år i træk.

»Det har jeg dælme været glad for. Jeg kan godt lide at være med til at præge nogle samfund og områder og få ting til at ske,« fortæller han.

Lars Storgaard har siddet i byrådet siden 1998. Pressefoto: Preben Breinholt, Breinholt Foto

Lars Storgaard har blandt meget andet været initiativtager til renovering af Trækstien og Dannebrogspladsen, og som formand for Arbejdsmarkedsudvalget glæder han sig over, at Favrskov har været kåret til at yde den bedste jobindsats i Danmark og sidste blev kåret som den mest erhvervsvenlige kommune af Dansk Byggeri.

Fødselaren har også modtaget personlig hæder for sit politiske engagement og blev i 2018 udnævnt til ridder af Dannebrog.

Til efteråret stiller Lars Storgaard atter op til kommunalvalget som Det Konservative Folkepartis spidskandidat i Favrskov Kommune.

Jagt

Udover at jagte forbrydere og politiske resultater jagter Lars Storgaard også bytte i naturen. Han er en ivrig jæger og har besøgt 26 forskellige lande og gået på jagt på fire kontinenter. Interessen for jagt deler han med sin yngste datter Camilla, der tager på jagtture nær og fjern med sin far.

Lars Storgaard og datteren Camilla på jagt i Polen. Privatfoto

Interessen for jagt er ikke blot en hobby, men også et erhverv for Lars Storgaard, der i mange år har været ansat i den jyske afdeling af Diana Jagtrejser og Limpopo Safaris.

Selve fødselsdagen tirsdag 1. juni bliver fejret fra morgenstunden (klokken 04) med bukkejagt i skovene omkring Ulstrup.

Tabt 37 kilo

For halvandet år siden så Lars Storgaard et profilbillede af sig selv, der afslørede, at han var blevet lidt mere rund, end godt var. Det blev startskuddet til, at han begyndte at løbe og spise lidt mere sundt.

Han løber 8-10 cirka hver anden dag og har trænet sig op til at kunne løbe et halvmaraton, hvilket han i weekenden gjorde for anden gang, da han var med til at arrangere et velgørenhedsløb i Ulstrup, hvor overskuddet gik til Hjerteforeningen og kræftens bekæmpelse.

Faktisk har Lars Storgaard tabt sig 37 kilo, siden han gik i gang med at løbetræne.

Lars Storgaard sammen med barnebarnet Arthur. Privatfoto

»Jeg har fået et helt andet liv og er virkelig fit for fight, og min hvilepuls er faldet meget,« fortæller han.

Privat har Lars Storgaard dannet par hele voksenlivet med Inge Merete, der kommer fra Bjerringbro. De blev forlovet 1. juni 1981 på hans 20 års fødselsdag, så den runde fødeslesdag falder også sammen med deres 40 års forlovelsesdag.

Sammen har de døtrene Camilla, der er 28 år og bor i Ulstrup, og Christina på 37, der bor i København og har gjort Lars til morfar med sønnen Arthur.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.