75 lejligheder og undergrunds-parkering i nyt etagebyggeri i Hinnerup

Etagebyggeri får parkering under jorden og beboerhus

Artiklens øverste billede
Illustration: Favrskov Kommune.

AL2bolig har nu indsendt et projektforslag til Favrskov Kommune for opførelsen af det almene etagebyggeri på arealet mellem Ådalsvej, Fredensgade og Østergade i Hinnerup.

»Det er yderst positivt, at det planlagte etagebyggeri nu bevæger sig ind i den næste fase. Jeg ser med stor interesse på AL2boligs projektforslag, som rummer 75 lejligheder i varierende størrelser. Jeg er overbevist om, at byggeriet vil appellere til et bredt segment af kommunens borgere,« siger Planudvalgets formand Erling Kvist Andersen (S) i en pressemeddelelse fra kommunen.

AL2bolig foreslår at flytte den påkrævede parkering ned under jorden i en parkeringskælder. Det giver plads til et grønt og rekreativt gårdrum, som både beboere og offentligheden får adgang til. Derudover etableres der fællesfaciliteter til de kommende beboere i den eksisterende ejendom Ådalsvej 15, som moderniseres og omdannes til beboerhus.

»Med den fantastiske placering ned til Lilleådalen er det oplagt at åbne gårdrummet op ud mod naturen og invitere både naturen og forbipasserende indenfor. Vi arbejder meget med bæredygtighed og mangfoldighed i vores boligprojekter, og det er tydeligt, at det også er noget, Favrskov Kommune lægger stor vægt på i dette byggeri. Derfor håber jeg, at vi i fællesskab kan lykkes med at opføre nogle attraktive almene lejligheder, som vil komme den store efterspørgsel efter centralt beliggende boliger i Hinnerup i møde,« siger Allan Werge, direktør AL2bolig.

Boligselskabet oplever stor interesse for boligerne og har allerede nu flere på venteliste, end der er plads til, selvom det endnu ikke ligger fast, hvordan det endelige projekt kommer til at se ud.

»Der er rigtig mange borgere, særligt i vores større byer, der søger en mindre bolig med en central beliggenhed. Vi fornemmer også, at mange ønsker boliger af høj kvalitet og med en grad af fællesskab, og derfor ser vi naturligvis meget positivt på AL2boligs forslag, hvor de netop prioriterer fællesskabet og kvaliteten i byggeriet,« siger Erling Kvist Andersen.

Som tidligere omtalt i Lokalavisen varierer byggeriet i højden fra to til fem etager, og det har været i høring og er godkendt af byrådet. Byrådet forventes at træffe endelig beslutning om salget af området samt AL2boligs projektforslag til august, hvorefter nedrivningen af de eksisterende bygninger kan begynde.

jr

Læs også

Del artiklen