Spejderboom i Ulstrup: »Alt i alt går det jo forrygende«

KFUM spejderne i Ulstrup har uddelt 81 årsstjerner.

Artiklens øverste billede

KFUM Spejderne i Ulstrup har som alle andre aktive foreninger været ramt af corona og i perioder været helt nedlukket og i andre perioder delvist nedlukket, så spejderne ikke kunne komme alle sammen på én gang, men kun hver anden gang.

Alligevel var der trængsel omkring bålet, da spejderne for nylig holdt deres sommerafslutning ved bålhuset på Solsortevej i Ulstrup. Menuen stod på grillede pølser og godt med vand i varmen, og der blev delt årsstjerner ud til de spejdere, der har været aktive i løbet af året.

Hele 81 raske drenge og piger fik en årsstjerne, heraf 19 bævere og 35 ulve.

»Jeg har været med i 12 år, og vi har aldrig været så mange i min tid. Det er fantastisk i en lille by som Ulstrup,« fortæller grupperådsformand Jenni Christiansen, KFUM spejderne Ulstrup Gruppe.

Ny Juniorgruppe

Spejderne i Ulstrup har i en årrække været udfordret af, at man ikke har haft en juniorgruppe, som er for børn, der går i 4. og 5. klasse. Dermed har der været et spring mellem ulvene, der går i 2. og 3. klasse, og storspejderne, der går i 6.-8. klasse. De får nu en mere homogen gruppe, idet der efter sommerferien etableres en længe ventet juniorgruppe.

Sommerafslutning ved bålhuset på Solsortevej i Ulstrup. Privatfoto

Juniorgruppen bliver ledet af Mikael Bech Kristensen og Irene Kusk Lynggaae, der til sommerafslutningen samlede oprykkerne og orienterede spejderne om deres planer. Juniorerne får mødeaften tirsdage klokken 18.30-20.00, første gang tirsdag 17. august.

Der blev også taget et gruppebillede af alle spejderne ved sommerafslutningen, der for tredje gang fandt sted i Fælleshuset på Solsortevej, hvor man rykkede ind i en nedlagt børnehave i halvdelen af huset, hvor der nu hænger tre gruppebilleder.

»Alt i alt går det jo forrygende. Vi har stor søgning og har efterhånden taget de gode rammer i Fælleshuset på Solsortevej til os, hvor nye kapitler i vores over 40 år lange historie bliver skrevet,« fortæller grupperådsformand Jenni Christiansen, KFUM spejderne Ulstrup Gruppe.

Tidligere holdt spejderne til i en gammel villa, ligeledes på Solsortevej.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen