Se listen: Her er de mest populære baby-navne i Favrskov

Favrskov skiller sig lidt ud fra lands-trenden på navne til nyfødte.

Artiklens øverste billede
Mon der er en William eller en Ellen iblandt denne flok? Modelfoto: AdobeStock

Det blev ikke i 2020, at lille Piphat, Nitte eller Altan fik sit navn i Favrskov.

Alle tre er ellers godkendte navne, men dem bed ingen forældre her i kommunen altså på. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I stedet var det William og Ellen, som løb afsted med titlen som mest brugte fornavn til nyfødte drenge og piger i 2020.

10 fik således navnet William og seks fik navnet Ellen.

Forskelle

De to mest populære navne på landsplan Alma og Alfred måtte altså se sig slået i Favrskov. For Almas vedkommende dog lige på målstregen. Alma var der nemlig fem, som blev kaldt her i kommunen.

Alfred har kun tre drenge fået som navn lokalt.

Et navn som Marius er ligeledes populært her i kommunen, hvor fem har fået navnet, mens man på landsplan skal helt ned på en 42. plads for at finde det.

Hos pigerne er Gry et af de populære navne lokalt, mens det er helt nede på plads nummer 48 på landsplan.

På landsplan

Ser man samlet på hele landet, er det altså Alma og Alfred, som for første gang er i toppen, som de mest populære navne.

Alva og Johanne er desuden nye på listen over de 50 mest anvendte pigenavne til nyfødte, mens Mynte og Eva derimod er røget helt ud af top-50.

Blandt drengene er der kommet tre nye navne ind på listen. Det er Vilhelm, Vincent og Bjørn. For drengenes vedkommende røg Mikkel, Mads og Mathias ud af top-50.

Læs også

Del artiklen