Topmoderne genbrugsplads på 12.000 kvm åbner

Genbrugspladsen i Hammel flytter og udvides med 3000 kvadratmeter.

Artiklens øverste billede
29. juli slår Hammels nye genbrugsplads lågen op. Foto: Svaan

Vi har skrevet det før, og nu skriver vi det igen. Hammels gamle genbrugsplads takker af, og en ny, topmoderne plads tager over.

Vil man smide sit affald en sidste gang på den gamle plads, ja, så skal det altså gøres senest i dag, 25. juli, klokken 14.59.

For at blive helt klar til at byde velkommen på den nye genbrugsplads holder Favrskov Forsyning nemlig helt lukket i de tre dage op til åbningen. Dermed kan containere og andet materiel flyttes fra den gamle til den nye plads.

I den periode kan borgerne benytte kommunens andre genbrugspladser i Hadsten, Hinnerup og Hvorslev.

Fleksible åbningstider

Fra 29. juli gælder det så den spritnye og 12.000 kvadratmeter store plads, der ligger på hjørnet af Englandsvej og Italiensvej.

Her kan man glæde sig til blandt andet nedsænkede containere og mulighed for at give brugbare ting videre til andre.

»Vi vil gerne gøre det nemt og hurtigt for vores kunder at sortere og aflevere deres affald. Derfor lever indretningen på den nye plads i langt højere grad op til nutidens krav til sortering og brugervenlighed. Der vil blandt andet være nedsænkede containere, siloer til de tunge affaldstyper og et moderne anlæg til aflevering af miljøfarligt affald,« fortæller Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning i en pressemeddelelse.

Desuden vil pladsen fremover også holde åbent i ydertimerne i form af selvbetjening uden vejledere.

»Vi har lyttet til vores kunders ønsker om flere åbningsdage og mere fleksibilitet i forhold til åbningstiderne. Derfor udvider vi med mandag, så den nye plads er åben alle ugens dage. Derudover vil der senere blive mulighed for at benytte genbrugspladsen med selvbetjent adgang uden for den bemandede åbningstid,« siger Lone Bejder.

En forandring, som givetvis vil være stor for nogle, er desuden, at ”yndlings-containeren” ’småt brændbart’ dør. Eller det vil sige, den skifter i hvert fald navn til ’rest efter sortering’.

»Det sker for at signalere, at det kun er til det affald, der er tilbage, når alt det genanvendelige affald er sorteret ud i de rigtige containere,« pointerer Lone Bejder.

Populært genbrugskoncept

Man vil desuden kunne opleve genbrugskoncept GI’ og TA’, som allerede findes i Hadsten i dag. Her kan borgerne aflevere brugbare ting, men også tage genbrugsguld med hjem.

Forsyningen indretter en genbrugshal til direkte genbrug, hvor der både vil være et GI’ og TA’ område og mulighed for at donere brugbare ting til foreninger. Genbrugshallen indrettes i samarbejde med de frivillige foreninger, og vil først være klar til brug den 27. august.

Det er også først i august, at den nye plads fejres. Det sker med forskellige arrangementer fra 23.-29. august.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen