Hammels nye kagemand: Ny konditor er klar til bestillinger

Erfarent par åbner Konditorhuset, som laver kager på bestilling.

Artiklens øverste billede
Jacob Henriksen har blandt andet repræsenteret Mexico til VM i konditori. Privatfoto

De drømmer om at åbne et nichebageri i Hammel, for som de siger »Hammel mangler virkelig en god bager,« men først prøver de nu byen af på kagefronten. Således får Hammel altså en ny konditor, når Jacob Henriksen og hans hustru Yamel åbner Konditorhuset 22. august.

Det er Jacob, som styrer kagerne, mens Yamel står for alt det praktiske - hun siger:

»Nu ser vi, hvordan det bliver taget i mod. Jeg tror, at Hammel er et godt sted at begynde.«

»Det er noget, vi har talt om længe. Nu starter vi ikke for stort ud og ser, om kage-forretningen kan lægge et godt fundament,« siger Jacob Henriksen, som desuden arbejder fuldtid på Skanderborg Park Hotel.

Det er altså på eftermiddage og i weekender, den står på kagefremstilling i et lokale, som parret lejer hos Gastro 13 på Industrivej.

Man bestiller via Konditorhusets hjemmeside, hvor man vælger smag, størrelse og forslag til udseende. Man kan bestille store kager til mellem 10 og 65 personer eller ned til seks styk enkelt-kager.

’Dansk’ i Mexico

Parret slog sig ned i Hammel med datteren Julie i 2018. Forud har Jacob og Yamel sammen drevet bageriet Dansk i byen Puebla i Yamels hjemland Mexico i 14 år.

Bageriet havde 15 ansatte bare i produktionen. Udvalget var dansk og europæisk inspireret - i særdeleshed blev der lavet tyske specialiteter, da Volkswagen og AUDI har fabrik i Puebla.

»Jeg vidste ret hurtigt, at jeg ikke kunne arbejde for et mexikansk firma - det er alt for ustruktureret - så vi åbnede altså vores eget,« forklarer Jacob Henriksen, der oveni brød og kager underviste om aftenen.

Bageriet nød stor popularitet, men forholdene i Mexico blev til sidst for meget. Volden og kriminaliteten var for stor.

»I begyndelsen var det så dejligt at være der, der skete ikke spor, men de sidste på år eskalerede det,« forklarer Yamel.

Blandt andet blev butikken røvet med pistol flere gange,

»Og jeg husker da også, at jeg engang kom ud til min bil, som stod på blokke - alle fire hjul var væk,« siger Jacob, som nu kan smile af episoden.

Trygt sted at vokse op

For deres egen men i særdeleshed datteren Julies skyld tog parret turen til Danmark i 2017, hvor de i første omgang slog sig ned i Egå. Nu skulle Julie have muligheden for at bevæge sig omkring på en cykel på egen hånd, og Jacob skulle stresse lidt af ovenpå det meget arbejde og nogle af de voldsomme oplevelser, han havde i Puebla.

Sådan gik det bare ikke helt. Han fik nemlig job i SchweizerBageriet, hvor han var chef, mens stedet blandt andet blev kåret til Aarhus bedste bageri.

»Og pludselig var jeg igen oppe på en arbejdsuge på 80 timer, som jo egentlig var det, jeg ville væk fra. Med chef-titlen følger også alle mulige andre opgaver end at bage, og jeg ville egentlig bare gerne lave kager igen,« siger Jacob Henriksen.

Derfor passede konditor-jobbet på Skanderborg Park Hotel ham godt.

Derudover er valget altså faldet på Hammel, som det sted, hvor Julie skal vokse trygt op. Og familien er vild med byen.

Nichebager-drømmen

Hvorvidt det ender med et egentligt nichebageri, vil tiden og modtagelsen af Konditorhuset vise.

»Nu ser vi, hvordan Hammel tager i mod højkvalitets kager, før vi investerer i mere. Det er vigtigt for os, at konditordelen kan trække den ene lønning,« siger Jacob Henriksen.

Under alle omstændigheder vil det blive et ganske lille bageri med et lille men godt udvalg af brød og wienerbrød med smør.

»Man har jo rig mulighed for at få billigt brød andre steder i byen.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen