De strikker Voldum-minder til kulturfesten

Huer, halstørklæder og halsedisser til store og små i Voldum

Artiklens øverste billede
*Køb et par strikkepinde og noget garn, så er der altid nogen her, der kan hjælpe dig med at komme i gang,' siger Lone (til venstre) og Birgitte. Foto: Anete Bonde.

Nørklerne i Voldum er blevet en del af årets kulturfest i Voldum. De strikker huer, halsedisser, klipfisk-halsvarmere og hårbånd med det for øje, at store og små i Voldum kan købe dem og få deres eget hjemmestrikkede kulturfest-minde til brug på kolde dage.

Også alle andre, der holder af at strikke, er velkommen til at bidrage. Man kan få udleveret garn af Birgitte Bendsen Jensen, tovholder hos Nørklerne, og så strikke enten derhjemme eller på Voldum Centret.

Den grønne Voldum-farve

Hver anden onsdag aften sysles, og snakken går i aktivitetsrummet på Voldumcentret. Nogle strikker, hækler og syr deres egne ting, og andre har gang i varer, der skal klæde Voldum-folk varmt på i form af huer, halsedisser, klipfisk og pandebånd. Oprindelig var det hensigten at lancere en egentlig Voldum-model af strikvarerne, men det er ændret til, at den grønne ’Voldum-farve’ blot går igen som signaturfarve i tingene, enten som en fiks detalje, som en del af mønstret eller som grundfarve.

Der er rigeligt med garn i alskens farver at tage af. Da projektet startede kort før sommerferien, hentede Birgitte 120 nøgler lækkert garn hos Hadsten Farvehandel. Og hun henter gerne mere, når det slipper op, idet Voldum Lokalråd støtter projektet med et udlæg på over 6000 kroner. Strikkerne har i øvrigt besluttet at et eventuelt overskud skal gå til noget lokalt.

Artiklen fortsætter efter billedet:

Der hygges på tværs af alder, her fra venstre Ruth, Hanna og Lone. Foto: Anette Bonde.

Eleverne har designet

Eleverne i 4. klasse, nu 5. klasse, på Voldumegnens Friskole har designet de forskellige mønstre. På dagen, hvor eleverne skulle tegne dem, deltog Birgitte sammen med elevernes lærer Eva. Det blev et par uforglemmelige timer, fortæller Birgitte.

»Sikke et engagement, eleverne lagde for dagen. Hvor var de søde, og hvor blev der lavet mange flotte mønstre.«

Hun, der ellers er stout og utrættelig, tilføjer med et skævt smil, at de to intense timer betød, at hun for en gangs skyld måtte hjem og have en middagslur.

Artiklen fortsætter efter billederne:

Enhjørninge og andre filmhelte - eleverne på Voldumegnens Friskole har brugt deres fantasi godt i deres designs. Foto: Anette Bonde.
Ud over at strikvarerne vil lune på kolde dage, er de også tænkt som en slags souvenirs fra kulturfesten. Foto: Anette Bonde.

Som i E Bindstouw

Nørklerne medvirker ved åbningsaftenen torsdag 16. september i Nielstrup Forsamlingshus, hvor de forskellige aktiviteter under kulturfesten præsenteres. Her vil de sidde med hver sit strikketøj og vække minder om gamle dages E Bindstouw, kendt fra forfatteren Steen Steensen Blicher. Hvis andre i byen har et strikke- eller hækletøj, er de også velkommen til at tage det med.

Et interessant og spændende projekt, siger Holger Bjerregaard, formand for Voldum Lokalråd, om nørklernes og de andre strikkeres flid.

»Her har vi en gruppe, som man ellers ikke ser så meget til i byen. De kommer med et produkt, som vi alle sammen kan få glæde af.«

Læs også

Del artiklen