Elever fra Lilleåskolen lavede mad med Mette Blomsterberg og Thomas Herman

Favrskov-elever lavede smørrebrød og kager med hjælp fra kendte TV-kokke

Artiklens øverste billede
Jonas, Mikkel, Magnus og Kacper fra Lilleåskolens 6. klasse dufter til maden til Madkundskabens Dag 2021 i København. Pressefoto.

Lilleåskolens 6. klasse var en af blot otte heldige skoleklasser, der var inviteret til København for at deltage i en festdag på Madkundskabens Dag 2021, tirsdag 14. september.

Michelin-kokken Thomas Herman og konditor Mette Blomsterberg stillede op og lærte eleverne fra Laurbjerg om gastronomi og konditorfaget.

Maya og Mathilde fra Lilleåskolen i det søde hjørne med hjælp fra Mette Blomsterberg. Pressefoto

Thomas Herman underviste eleverne i et stykke gammel dansk kultur - smørrebrød:

»I det her multietniske samfund med alle de informationer man hele tiden får på nettet, ser man jo tonsvis af andre køkkener, men meget lidt af den danske gastronomi. Den forsvinder lige så stille mellem fingrene på os gennem de generationer, der kommer. Og derfor synes jeg, det er sindssygt vigtigt, at man forsøger at skabe en nysgerrighed eller en lille smule viden. Det skulle vi jo gerne bibeholde på en eller anden måde. Præcis ligesom de lærer om H. C. Andersen i skolen,« siger Thomas Herman i en pressemeddelelse.

Brugbar inspiration

Formålet bag Madkundskabens Dag er at fejre madkundskabsfaget og demonstrere fagets potentialer, bredde og vigtighed i grundskolen. Madkundskab er for nylig blevet et af de fag, man kan tage som valgfag i 7. og 8. klasse og dermed kan komme til prøve i.

De 12 elever i Lilleåskolens 6. klasse var afsted sammen med lærer Jette Aagaard Steiniche:

»Eleverne fik meget ud af denne dag, da det gav dem en fælles oplevelse og en mulighed for at møde fagfolk og professionelle, der kan deres håndværk. Jeg er sikker på, det bliver til stor inspiration, som vi kan bruge i timerne fremover. Det kan godt være, at de for eksempel ikke havde faget matematik denne dag, men så fik de så meget andet med sig. Ja, og mon ikke matematik også indgår, når der skal laves mad,« siger Jette Aagaard Steiniche.



Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen