Gods og Guld åbner i Østergade 15 i Hammel 1. oktober

Forretningen Gods og Guld er lige på trapperne til at åbne i Hammel.

Artiklens øverste billede

Hammelitterne kan se frem til en forretning med kaffe, the, øl, vin, specialiteter og gavekurve samt masser af brugskunst og et café-område, når Gods og Guld rykker ind i Østergade 15.

Bag forretningen står Torben Bihrmann, som har drevet butik efter samme koncept og navn i mere end 20 år. Ja, faktisk har han holdt fast i navnet Gods og Guld, siden han var helt ung.

Butikken har ligget i Galten, i Silkeborg og den nuværende placering i Lillering ved Torbens hjem. Butikken i Lillering fortsætter med at have weekend-åbent, når den nye forretning i Hammel slår dørene op 1. oktober.

Artiklen fortsætter under billedet:

Der er et stykke vej endnu, før Torben Bihrmann er klar til at byde velkommen til det, som han kalder for en 'oplevelsesbuyik'. Foto: CSJ

Går all in på butikken

Hidtil har Torben Bihrmann haft fuldtidsjob som SOSU-medhjælper i Hørning, og så har han arbejdet i gårdbutikken Gods og Guld i weekenderne. Eller ’arbejdet’ er måske så meget sagt, for sådan føler han det ikke:

»Det har været min måde at lade op på. Hyggen og kontakten med kunderne - det er en livsstil og ikke et job for mig,« fortæller han i en pause fra opbygningen af lokalerne i Østergade 15.

Med åbningen af Hammel-forretningen går Torben Bihrmann all in på Gods og Guld. SOSU-jobbet er derfor sagt op, så alle kræfter kan helliges butikken.

»At være SOSU’er er virkelig et knokle-arbejde, så jeg sagde til mig selv: ’Torben, det her er de sidste år af dit arbejdsliv. Du skal da gøre det, som gør dig glad’,« fortæller butiksindehaveren og fortsætter:

»Og da jeg så havde sagt op, så var det som om en tung, tung kugledyne løftede sig fra mine skuldre, og jeg voksede 20 centimeter.«

Artiklen fortsætter under billedet:

Man finder masser af specialiteter hos Gods og Guld. Privatfoto

En tilfældighed

At det lige er Hammel, Gods og Guld er endt i, er i sandhed en tilfældighed. Torben og kæresten Thomas var således på indkøb hos et brugskunst-firma i Hammel og efter endt shopping dér, besluttede de at tjekke resten af byen ud.

»Vi købte en pizza og satte os på bænken derude,« siger Torben Bihrmann og peger ud af vinduet:

»Og så fik vi jo øje på skiltet i vinduet.«

Efter flere besøg i lokalerne, slog Torben til og fik en god aftale med udlejer.

»Det krildrede da lidt i maven - man ved jo, hvad man har, man ved ikke, hvad man får,« siger butiksejeren, som dog med tiden har fået helt styr på mavefornemmelsen:

»Jeg synes, Hammel er en pisse-hyggelig by - her er den der landsby-følelse af hygge og sammenhold. Mange af de andre forretningsdrivende har også været forbi til en snak, og jeg kunne ikke have følt mig mere velkommen.«

Alverdens brugskunst og alt, hvad der skal bruges til gavekurve, er på menuen. Privatfoto

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen