Køb en Knæk Cancer-kage på DjH og støt kampen mod kræft

Håndværkerskolen drømmer om at sælge 2.000 kager og bidrage med 10.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse

Artiklens øverste billede
Bager Brian Møgelvang, køkkenchef Tom Dessau og køkkenmedhjælper Mariann Brund håber på at kunne samle mindst 10.000 kroner ind til Knæk Cancer. Foto: Henrik Dons Christensen, DjH

Køkkenmedhjælper Mariann Brund på Den jydske Haandværkerskole tog for fem år siden initiativ til, at skolen i Hadsten begyndte at bage og sælge kager for at støtte kampen mod kræft.

I måneden op til det årlige Knæk Cancer indsamlingsshow har skolen solgt en særlig Knæk Cancer-kage og doneret overskuddet til Kræftens Bekæmpelse.

»Jeg har været igennem et kræftforløb og synes derfor, at det var en god idé, at vi som skole kunne bidrage og støtte en god sag. Derfor foreslog jeg i sin tid, at vi kunne samle penge ind ved at sælge kager til skolens medarbejdere og elever. Det er så blevet en tradition nu, og det er jeg rigtig glad for,« fortæller Mariann Brund i en pressemeddelelse fra DjH.

Sidste år blev der ikke solgt ret mange Knæk Cancer-kager på håndværkerskolen på grund af corona, så Mariann håber, at der bliver solgt ekstra mange i år. Kagen koster otte kroner, hvoraf fem kroner går til Kræftens Bekæmpelse.

»Min drøm er, at vi i år når 10.000 kroner. Det betyder, at vi skal sælge 2000 kager. Vi har aldrig solgt 2000 kager i perioden, men det er godt at have noget at stræbe efter,« siger Mariann.

Pink t-shirts

Køkkenmedarbejderne vil alle bære pink t-shirts, så folk ikke kan undgå at blive opmærksom på kampagnen, og Mariann opfordrer til, at hvis man skal have en kage, så vælger man Knæk Cancer-kagen.

»Jeg kommer da til at sige, om det ikke var noget med en Knæk-Cancer-kage i stedet for en af vores andre kager.«

Mariann Brund mærker stor opbakning fra både sine kollegaer og skolens elever, og håndværkerskolen bakker helhjertet op om hendes initiativ.

»En af vores værdier er ordentlighed, og jeg synes, at det viser ordentlighed, at man som erhvervsskole støtter op om fællesskabet og bekæmpelsen af dårligdom. Vi kunne støtte mange ting. Men kræft er noget, som er tæt på alle, og betyder noget for mange. Vi tager vores ansvar og gør det, som vi har mulighed for. Der er ikke noget, der er for småt, og derfor donerer vi penge fra et kagesalg,« siger køkkenchefen på DjH, Tom Dessau.

»Det er fedt, at skolen har bakket op om mit initiativ i alle de år. Det er bare fantastisk, og jeg er utrolig stolt, når jeg fortæller omverdenen, at jeg arbejder på Den jydske Haandværkerskole,« siger Mariann Brund.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.