Nyt klimapartnerskab: Flere faglærte uddannes til grøn omstilling

Den jydske Haandværkerskole og PensionDanmark har indgået klimapartnerskab

Artiklens øverste billede
Fra Den jydske Haandværkerskole håber man at blive en af de tre nye klimaerhvervsskoler, som regeringen har foreslået. Pressefoto.

Den jydske Haandværkerskole (DjH) indgår et nyt grønt partnerskab med PensionDanmark. Hensigten er at give flere unge en faglært uddannelse med fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi.

I første omgang skal det nye klimapartnerskab udmønte sig i et nyt og bæredygtigt skolebyggeri på Ellemosevej i Hadsten for skolens elever inden for tømrer, elektriker, plastmager og køletekniker. Derudover har DjH og PensionDanmark givet hinanden håndslag på at øge samarbejdet om udvikling af det faglige indhold i skolens uddannelser og kurser, så skolen bliver kraft- og videnscenter i den grønne omstilling.

Minimum DGNB Guld certifikat

Bestyrelsesformand for DjH Benny Yssing peger på, at klimapartnerskabet rummer store perspektiver for DjH, hvor ambitionen er at blive en af Europas mest bæredygtige kvalitetshåndværkerskoler. Det nye byggeri tilstræbes at blive minimum DGNB Guld certificeret, hvilket indebærer, at der indtænkes livstidscyklus, genbrug og driftsomkostninger fra start til slut, så CO2-regnskabet belastes mindst muligt.

”Byggeriet bliver også et laboratorium for, hvordan fremtidens byggeri skal minimere klimaaftrykket, og her kommer PensionDanmark med masser af ekspertise og ny viden,” udtaler Benny Yssing og tilføjer at DjH allerede er i fuld gang.

”Vi har arbejdet seriøst med bæredygtighed og energieffektivitet i mange år. Med partnerskabet får vi endnu flere ressourcer til at prioritere cirkulær økonomi, innovation og digitalisering i undervisningen samt at give et kompetenceløft af lærerne.”

Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, vil gerne bakke op om uddannelsen af faglært arbejdskraft til at understøtte den grønne omstilling. I første omgang altså ved at skabe bæredygtige fysiske rammer til undervisningen.

”Men bæredygtige studieboliger er også noget, vi drøfter. Og her bringer PensionDanmark stærk viden og erfaring til bordet i forhold til at bygge bæredygtigt og helhedsøkonomisk. Samtidig skal investeringen give gode langsigtede afkast til vores medlemmer.”

Nye klimaerhvervsskoler

Regeringen har foreslået at etablere tre nye klimaerhvervsskoler, og med det nye klimapartnerskab med PensionDanmark håber administrerende direktør ved DjH Jesper Kofoed Pedersen, at håndværkerskolen i Hadsten kommer i betragtning til at blive en af de nye profilskoler.

”Vi ligger godt midt i Jylland, og vi har i snart hundrede år bevist, at vi uddanner kvalitetshåndværkere til det danske arbejdsmarked. Og så har vi altid i kraft af vores beliggenhed og størrelse indgået partnerskaber med andre og evnet hurtigt at omstille os. Med andre ord mener vi, at vi er en oplagt kandidat til at blive klimaerhvervsskole,” siger Jesper Kofoed Petersen.

Den jydske Haandværkerskole har allerede et tæt samarbejde med flere store danske virksomheder, erhvervsorganisationer, brancher, videnscentre samt Region Midtjylland og Favrskov kommune.

-ab

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.