Mette og Didde bliver partnere i Hadsten Optik

Mette Rasmussen har taget Didde Gyldenløve Roed ind som partner i Hadsten Optik

Artiklens øverste billede
Didde Guldenløve Roed, til venstre, er indtrådt som partner til Mette Rasmussen i Hadsten Optik. Pressefoto.

Kun halvandet år efter sin ansættelse er optiker Didde Gyldenløve Roed blevet partner i Hadsten Optik. Hun har købt sig ind med 25 procent hos Mette Rasmussen, der har drevet butikken siden 2005.

»Jeg så et fantastisk lys i Didde, lige fra hun startede her. Samtidig supplerer vi hinanden godt i forhold til viden, og vi har da også løbende erfa-udveksling,« fortæller Mette Rasmussen.

Generationsskifte

Mette Rasmussen har overtaget ejerskabet i Hadsten Optik efter sin far Villy Rasmussen, der etablerede butikken for lidt over 50 år siden. I 2005 indledte de to et generationsskifte, og Villy Rasmussen fortsatte herefter gennem nogle år på nedsat tid, og stadig med 25 procent af ejerskabet. Det er dette, der nu overgår til Didde Gyldenløve Roed.

Tanken om at lade en ny partner komme med, blev forstærket efter at Mette Rasmussen for nogen tid siden måtte sygemelde sig i fem måneder på grund af stress.

»Det affødte tanker om, hvordan jeg kunne ændre mit liv, både derhjemme og på arbejde. Og da jeg trives godt i teams, var det nærliggende at tage en partner ind.«

Ikke alene er Didde Gyldenløve Roed en dygtig optiker, men aldersmæssigt og på den lange bane passer hun også perfekt som partner. Didde er 11 år yngre end Mette.

»Far og jeg havde et godt forløb med generationsskifte, og det var nærliggende at få én ind som partner, der er yngre end mig.«

»Vi supplerer hinanden«

Det kom lidt bag på Didde Gyldenløve Roed, at hun fik tilbuddet om at blive partner i Hadsten Optik. Men hun skulle ikke tænke ret længe, inden hun sagde ja tak.

»Det er fedt at være her. Vi supplerer hinanden godt. Og selv om jeg blev overrasket, kan jeg mærke, at det er det helt rigtige.«


Gennem sin uddannelse har Didde en mere udpræget sundhedsfaglig baggrund end Mette Rasmussen, hvis baggrund i højere grad hviler på det håndværksmæssige.

»Derfor er det fedt at være her, det giver en god synergi.«

Er sin e gen

Siden Villy Rasmussen startede sin optiker-forretning i Hadsten i 1971 har den været del af to forskellige optiker-kæder, først Nyt Syn og siden Profil Optik. I 2016 gjorde Mette Rasmussen op med sig selv, at hun ville drive butikken som fri og selvstændig, det vil sige uafhængig af kæder. Siden har butikkens navn været Hadsten Optik.

»Det giver mere frihed i forhold til kampagner, varetyper, indretning af butik, samt økonomiske fordele som kunderne også får glæde af.«

Hadsten Optik har således valgt at, det er samme optiker, der følger kunden hele vejen rundt, både med synsprøve, vejledning og salg. At være selvstændig forstærker samtidig den gode team-ånd mellem medarbejderne.

»Vi har meget selvbestemmelse i og med, at vi ikke er del af en kæde, der lægger rammerne. Vi kører på en ren ’os’-følelse. Her har vi lov at være autentiske og gøre tingene på vores egen måde, som vi ved er bedst.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen