Bliv begravet i skoven i Hinnerup

Favrskov Kommune får en offentlig skovbegravelsesplads til nedsættelse af urner.

Artiklens øverste billede
Skovbegravelsesplads i Mygind Skoven ved Clausholm Slot. Arkivfoto

Nu varer det ikke længe, inden man kan få sin urne begravet på en offentlig skovbegravelsesplads i Nørreskov i Hinnerup.

Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune har netop godkendt de nærmere planer, som skal endelig godkendes af Kirkeministeriet og byrådet.

Skovbegravelsespladsen bliver på 30 x 60 meter og kommer til at ligge centralt i Nørreskov ved den asfalterede sti, der går fra Ågade til Nørreskovvej i Hinnerup.

Det bliver en anonym og ikke-religiøs gravplads uden markering af de enkelte gravsteder, der er på 30 x 30 centimeter

Ingen sten og blomster

Der kan derfor ikke opsættes gravsten, monumenter eller anden form for udsmykning, mindesmærker, religiøse symboler eller markering af gravstedet. Det er heller ikke tilladt at lægge blomster og lignende ved gravstedet. Pårørende kan dog deltage ved urnenedsættelsen, men der må ikke afholdes egentlige ceremonier, fremgår det af sagens beskrivelse i Teknik- og Miljøudvalget.

Favrskov Kommune har det overordnede ansvar for skovbegravelsespladsen, som i det daglige bliver administreret af Hinnerup Kirkerne, der tager imod urner på kirkekontoret i Grundfør fra bedemanden eller pårørende.

Prisen for en urnebegravelse i Nørreskov er sat til cirka 7.000 kroner, som forventes at dække de løbende udgifter i de 10 år, gravpladsen er reserveret, hvilket ikke kan forlænges.

Udgiften er beregnet ud fra en forventning om otte begravelser om året.

For alle

Borgere i Favrskov Kommune har ret til at blive begravet på skovbegravelsespladsen, ligesom borgere fra andre kommuner som udgangspunkt kan blive begravet der, hvis der er plads.

Forslaget om en offentlig skovbegravelsesplads, som ikke er forbundet med en kirkegård, blev oprindeligt fremsat for fire år siden af Enhedslistens daværende byrådsmedlem Peder Meyhoff.

Byrådet besluttede senere at arbejde for en placering i Nørreskov, og for et år siden blev der bevilget 200.000 kroner til at etablere stedet.

I mellemtiden har byrådet godkendt en privat skovbegravelsesplads i Mygind Skoven, som Clausholm Gods ejer.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen