Torne og ukrudt på cykelsti i Hinnerup

Favrskov Kommune er opmærksom på cykelsti, hvor der vokser ukrudt og hænger tornede grene ind over.

Artiklens øverste billede
Der vokser ukrudt op - nogle steder meget højt - gennem asfalten på cykelstien langs Ledvogtervej i Hinnerup. Foto: Gert Fogsgaard Jensen

Gert Fogsgaard Jensen fra Hinnerup har sendt Lokalavisen en række fotos af cykelstien langs Ledvogtervej ved baneoverskæringen i Hinnerup.

På billederne kan man se, at der nogle steder hænger brombærgrene med torne indover cykelstien, og at der er vokset ukrudt op gennem asfalten, som nogle steder står meterhøjt.

Hvis det er en natursti, mangler der et skilt, påpeger Gert Fogsgaard Jensen ironisk, velvidende at det ikke er tilfældet.

»Jeg synes, sådan en cykelsti er under al kritik. Cykelstien bliver brugt meget, men man kan nærmest ikke være der for ukrudt og risikerer at blive revet af torne,« siger Gert Fogsgaard Jensen og tilføjer:

»Jeg cykler der selv dagligt og bliver dagligt irriteret over, at man knap kan være på cykelstien.«

Ikke være det bekendt

Gert Fogsgaard Jensen mener heller ikke, at cykelstien ligefrem pynter i bybilledet.

»Det er meget grimt, og det kan vi ikke være bekendt. Hvis vi skal gøre midtbyen i Hinnerup pænere, burde man starte med at vedligeholde fremfor at lave nye projekter.«

Gert Fogsgaard Jensen er overbevist om, at man har ladet cykelstien stå i mindst fem år. I vinter var den spejlblank af is, men her lykkedes det efter at have skrevet til kommunen at få saltet cykelstien.

Tornede brombærgrene på cykelstien. Foto: Gert Fogsgaard Jensen

»Kommunen ved godt, cykelstien eksisterer, men den bliver nedprioriteret, og det er urimeligt overfor skolebørn og pensionister og de mange andre, der hele tiden kører på den.«

Kommunen er opmærksom

Claus Vind Andersen, der er chef for Trafik og Ejendomme i Favrskov Kommune, oplyser til Lokalavisen, at kommunen i sidste uge har været ude at kigge på cykelstien og er opmærksom på, at forholdene ikke er i orden.

Kommunen har sat sin entreprenør OK Nygaard på opgaven med at beskære buske, så de ikke hænger ind over cykelstien. Det samme gælder fjernelse af ukrudt i asfalten, som hører under den såkaldte ’grå pleje’, som en anden entreprenør står for.

Claus Vind Andersen oplyser i den forbindelse, at Favrskov Kommune er ved at ændre i sine udbud, således at det ikke er to forskellige entreprenører, der står for beskæring af buske med videre samt vedligeholdelse af asfalt på et givet sted.

»Det er ikke så hensigtsmæssigt,« siger chefen for Trafik og Ejendomme i Favrskov Kommune.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen