24 parcelhuse samt rækkehuse på vej i Thorsø

Kommunen går i gang med at byggemodne nyt boligområde

Artiklens øverste billede
Det nye boligområde med 24 parcelhusgrunde og to grunde til rækkehuse ved Ridder Munks Vej i Thorsø. Kort: Favrskov Kommune.

Favrskov Kommune går i gang med at byggemodne et nyt boligområde øst for Ridder Munks Vej i Thorsø.

Området er på cirka fem hektar, svarende til 50.000 kvadratmeter, og kommer til at indeholde 24 parcelhusgrunde samt to grunde med rækkehuse.

Der bliver solgt 1-2 grunde om året på Ridder Munks Vej, og hvis det fortsætter, vil samtlige grunde være udsolgt ved udgangen af 2022. Teknik og Miljø-afdelingen vurderer derfor, at der skal sættes gang i den nye byggemodning i området for at følge med i den forventede efterspørgsel på byggegrunde i Thorsø, hvilket byrådet har nikket ja til ved byrådsmødet i slutningen af september.

Byggeområdet bliver afgrænset af Skolegade mod øst, og der bliver muligvis behov for at ændre eller udvide Skolegade i forbindelse med vejtilslutning til det nye boligområde.

Flere p-pladser

Projektet indebærer også en udvidelse af parkeringsarealet ved Gl. Tungelundvej, der udvides med cirka 30 pladser. Det nye parkeringsareal bliver anlagt med grus og etableres på den modsatte side af den eksisterende parkeringsplads.

Parkeringsarealet kan anvendes til byggeplads i forbindelse med den planlagte ombygning af Tungelundskolen, og den resterende tid som parkeringsplads.

Der er afsat 10,9 millioner kroner til byggemodningen plus 300.000 kroner til det nye parkeringsareal. Udbuddet og salg af byggegrundene forventes at blive sat i gang midtvejs i 2022. Prissætning og salget af grundene vil blive behandlet politisk på et senere tidspunkt.

Alle medlemmerne af byrådet undtagen Enhedslistens Bodil Kvistgaard Olsen stemte ja til at afsætte beløbet til byggemodningen.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen