Repair Café InSide starter op

Fingernemme frivillige er klar til at hjælpe med at reparere stort og småt – første åbningsdag er 27. oktober.

Artiklens øverste billede

Der var stor opbakning, da der blev holdt opstartsmøde omkring ideen med en frivillig reparationscafé i Hammel. Udover de mange fremmødte havde flere givet til kende, at de har lyst at hjælpe, så dermed er Repair Café InSide en realitet.

Hjælp til lidt af hvert

I første omgang blev gruppen af frivillige enige om at lægge ud med to åbningsgange – første gang en hverdag, onsdag 27. oktober kl. 10-12, og næste gang i weekenden, lørdag 20. november kl. 10-12. I det tidsrum kan alle møde op i Værkstedet i Inside med genstande, der trænger til at blive ”fixet” – om det er en defekt køkkenmaskine, et par bukser der skal lægges op, en lampe der skal have ny ledning eller noget helt andet. Gruppen af ”fixere”, som de frivillige kaldes, kan hjælpe med lidt af hvert. Elektronik, mekanik, træarbejde, syning og meget mere kan de tilbyde hjælp til. Og de yder desuden gerne hjælp til selvhjælp, så man kan gå hjem med nye kompetencer.

Repair Café InSide bliver medlem af Repair Café Danmark og bliver dermed en af mange repair cafeer over hele landet. Lene Bjarke Skov, som kulturhusleder i InSide og tovholder på projektet, glæder sig til første åbningsdag.

»Nu skal vi have fundet en facon på repair café-konceptet her i Hammel, men heldigvis er vi meget privilegerede med de gode rammer i værkstederne i InSide og opbakningen fra de faste brugere og personalet der,« siger hun i en pressemeddelelse.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen