Morten har åbnet fire autoværksteder på seks år

Foldby Autoteknik er nu i fire byer.

Artiklens øverste billede
Morten Anthonsen åbnede sit første værksted for seks år siden. Foto: Anette Bonde.

Allerede som 21-årig drømte Morten Anthonsen om at blive selvstændig automekaniker. Nu, i en alder af 34 år, er han indehaver af hele fire autoværksteder. I 2015 åbnede han værkstedet i Foldby, i 2019 i Hadsten, i februar i år i Hammel og i august i år i Voldum. Værkstederne i Hadsten, Hammel og Voldum er alle med en af hans svende fra Foldby-værkstedet som medejer og daglig leder.

Alle fire værksteder hedder Foldby Autoteknik, også værkstedet i Voldum, selv om det ligger et pænt stykke fra Foldby. Det er mest praktisk i forhold til profil og markedsføring.

»Navnet kan godt skabe lidt forvirring, specielt i Voldum, men folk vænner sig forhåbentlig til det,« smiler Morten Anthonsen.

Inde på hjemmesiden efterfølges navnet »Foldby Autoteknik« af navnet på den by, de ligger i, så folk ved booking får bestilt tid det rigtige sted.

Goodwill fra starten

Værkstedet i Voldum blev i øvrigt åbnet og profileret med en regulær genistreg, der fra starten gav masser af goodwill. På Facebook efterlyste Morten Anthonsen ideer til fire gode lokale formål, som ville modtage 10 procent af omsætningen i september. Det satte en tyk streg under, at Foldby Autoteknik ønskede at være en del af det lokale liv. Og det strømmede ind med forslag.

»Allerede da jeg spurgte i Facebook-gruppen, stak det helt af,« fortæller han og røber, at han fik ideen fra SuperBrugsen i Hinnerups koncept med at bede folk tilkendegive, hvilke lokale foreninger eller projekter, butikken skal støtte.

Voldum-borgerne havde størst tilslutning til Voldumegnens Friskole, forsamlingshuset, byens dagplejere og opstilling af en af kunstneren Thomas Dambos trolde. Kunderne bestemte selv, hvilket projekt, de ønskede, de 10 procent af værkstedsregningen skulle gå til.

Da september var slut og omsætningen gjort op, kunne Morten Anthonsen sende 12.146 kroner til Friskolen, 8.375 til forsamlingshuset, 6.525 til dagplejerne og 1.887 til trolden.

»Det har givet rigtig god og rigtig meget omtale, og jeg har fået en god feedback fra Voldum.«

Nye værksteder

Morten Anthonsen havde tidligt en drøm om at være selvstændig. Derfor startede han som 21-årig på uddannelsen som autotekniker, og allerede dengang begyndte han at lave en forretningsplan. Da han for seks år siden så Til Salg-skiltet på Postvej i Foldby, slog han til. Der havde ikke tidligere været autoværksted, men Morten Anthonsen købte og fik indrettet lokalerne.

De første halvandet år var han alene på værkstedet, men det gik godt, og han kunne ansætte en lærling. Der kom mere vækst, og snart havde han også to svende ansat. Væksten fortsatte.

»I 2019 var vi vokset ud af rammerne. Vi var fem mand, tre lifte og vi arbejdede i døgndrift.«

Derfor åbnede han samme år sammen med en af sine svende, Nicholai Eberhard, værkstedet i Hadsten, med Nicholai som medejer og daglig leder. 1. februar i år gentog han øvelsen i Hammel, her med sin svend Morten Dam-Christoffersen som medejer og daglig leder, og syv måneder senere i Voldum med Mads Grundvad Behr som daglig leder og medejer.

»Det er virkelig fedt. Det giver en god synergieffekt med fire afdelinger, hvor vi kan dække alle bilmærker i forhold til det nødvendige udstyr.«

Bilen er folks frihed

I Morten Anthonsens værksteder er der ingen skranke mellem booker, mekaniker og kunde.

»Her møder de mekanikeren selv. Det er både med til at skabe tillid til værkstedet, og det er samtidig fedt, at man får den direkte anerkendelse fra kunderne. Folk er jo taknemmelige, når vi får deres bil ud at køre igen. Bilen er folks frihed til at gøre deres ting i hverdagen,« siger han og tilføjer med et blink i øjet:

»Vi laver ikke kun service, vi sælger også frihed.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen