Jacob Bundsgaard i fare for at miste toppost

Valgnedturen kan fortsætte for borgmester Jacob Bundsgaard (S), der er i fare for at miste sin formandspost i KL.

Artiklens øverste billede
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har meget at tænke over, efter valglussingen tirsdag aften, hvor Socialdemokratiet gik tilbage med ni procentpoint i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Genlæs Lokalavisen Aarhus' liveblog fra kommunalvalget i Aarhus. Du finder den her.

De seneste fire år har Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), siddet på den tunge post som formand for KL, men det er langt fra sikkert, at han fortsætter.

Det vurderer mediet NB-Kommune på baggrund af, at det sent i nat stod klart, at rød blok mistede sit flertal i KL-bestyrelsen. Dermed er det De Radikale, som har den afgørende stemme i valget mellem Socialdemokratiets Jacob Bundsgaard og Venstres Martin Damm til formandsposten. De Radikale har tidligere støttet Martin Damm til formandsposten i KL, og dermed kan Jacob Bundsgaard slet ikke føle sig sikker.

Den usikkerhed kommer efter, at Jacob Bundsgaard tirsdag aften kunne se Socialdemokratiet få en ordentlig valglussing i Aarhus, der gør, at partiet mister tre mandater i det nye byråd.

Ingen af de to politikere har ønsket at udtale sig til NB-Kommune. Formanden skal vælges i forbindelse med KL’s generalforsamling til marts næste år.

jwh

Læs også

Del artiklen