Ny i byrådet: Foldbys klimanørd kom ind

Grøn retning og opblødning i systemerne

Artiklens øverste billede
Radikale Venstre sad sidst i Favrskov Byråd i 2009. Denne gang kom Torben Christensen ind med 280 personlige stemmer. Det var lige for snuden af Pet Petersen (i baggrunden), som fik 266 stemmer. Foto: CSJ

I tre valgperioder har Radikale Venstre ikke siddet i Favrskov Byråd. Torben Christensen, Foldby, kommer ind med et ønske om at præge kommunen i en mere grøn retning og at luge ud i kommunale regler.

»S og V har tit en meget topstyret tilgang til tingene a la ’tillid er godt, men kontrol er bedre’, og hvis der opstår et problem, laver man en ny regel. Løsningen er måske at fjerne en regel, i stedet for at tingene sander til.«

Op mod kommunalvalget underskrev han og 68 øvrige spidskandidater fra Radikale eksempelvis et officielt skoleløfte, iværksat af Radikales børne- og undervisningsordfører, Lotte Rod, på Christiansborg. En af formuleringerne heri er ’dialog frem for regeltyranni’, og der slås til lyd for, at der både fra Christiansborg og lokalt i kommunerne skal gives mere frihed til den enkelte skole, skoleleder og lærer.

»Sæt skolen fri,« forklarer Torben Christensen.

»Lad være med at bruge tiden unødvendigt. Hav tillid til at uddannet personale udfylder deres opgave i stedet for, at de skal udfylde kontrolskemaer etc.«

Torben Christensen har arbejdet med den grønne omstilling i en del år og føler også her, at det tit er regler og systemer, der kommer i vejen for de gode hensigter.

»Det er ikke så meget udvikling og teknik, der mangler, som det er regler, der bremser.«

Energi og udvikling

Han bor sammen med sin hustru og deres to hjemmeboende børn på 14 og 20 år på en landejendom på Foldby mark. Den ældste datter på 22 er flyttet hjemmefra.

Torben Christensen er oprindelig uddannet automekaniker. Han uddannede sig siden til maskinmester og rejste herefter rundt i verden i nogle år. Hjemme i Danmark igen blev han underviser på maskinmesterskolen og tog sideløbende en masteruddannelse på et engelsk universitet indenfor vedvarende energi. Efter endt uddannelse fik han arbejde i en rådgivende ingeniørvirksomhed. De seneste tre år har han arbejdet i en automationsvirksomhed med energianlæg og udviklingen af dette.

Læs også

Del artiklen