Hårdtslående journalistspire folder sig ud i avisen

I avisen på onsdag vil du kunne finde linjer fra 15-årige Laura Ørnstrup, som har valgt at bruge sin erhvervspraktik som journalist på Lokalavisen Favrskov.

Artiklens øverste billede
Laura Ørnstrup. Privatfoto

Jeg hedder Laura, jeg er 15 år gammel og bor i Hinnerup med min mor, far og lillesøster. Til daglig går jeg i 9. klasse på Haldum-Hinnerup skolen og arbejder i en frisørsalon, hvor jeg fejer og rydder op.

Ellers træner jeg i fitness og spiller golf i Hammel Golfklub. Jeg har spillet golf næsten hele mit liv. En hel del i min familie spiller også golf. Både min mor, far og søster, men også min mormor, morfar og onkel spiller golf og har gjort det i en del år.

Generelt går jeg også meget op i mad og træning. Jeg må indrømme, at den da nogle gange smutter, men det skal der jo også være plads til. Selvom fitness foregår meget sammen med venner, og det da hænder, at der går lige lovlig meget snak i den, så er det vigtigt for mig, at jeg gør tingene ordentligt.

Journalist-drømmen

Efter 9. klasse skal jeg et år til USA som udvekslingsstudent. Her skal jeg gå i skole og bo hos en værtsfamilie i et år. En del af grunden til, at jeg også skal afsted, er, fordi jeg altid har interesseret mig for omverdenen og alle mulige forskellige kulturer. Jeg synes, det er meget fascinerende, hvor bredt det hele kan være.

Det er også derfor, jeg synes journalistik er spændende. Man kan møde så mange forskellige mennesker og forskellige typer på et meget lille område. Man kommer ind bag facaden på alle dele af samfundet og får et indblik i forskellige menneskers liv.

Det kan både være lokalt eller landsdækkende. Men for at være ærlig tror jeg, at det er mest hyggeligt i det lokale, både relationsmæssigt og arbejdsmæssigt.

Det med at sidde sammen og kunne snakke om de forskellige ting, hvor alle kender til alle historier, og der ikke er så meget opdeling, spiller helt sikkert en stor rolle. Hvis jeg ender som journalist kommer det lokale helt sikkert til at være en stor prioritet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen