Covid-19: Favrskov nærmer sig kritisk grænse

Næsten 200 borgere er i den seneste uge testet coronapositiv.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Adobe Stock

Ifølge mandagens coronatal fra SSI nærmer Favrskov Kommune sig en incidens på 400, hvilket er den kritiske grænse for, hvornår myndighederne har mulighed for at indføre lokale smittenedsættende tiltag.

I den forgange uge er 192 personer fra Favrskov Kommune blevet testet positiv i en PCR-test, svarende til en incidens på 393. Incidens udregnes som antal smittede per 100.000 personer.

Ifølge Favrskov Kommunes kommunaldirektør Jan Kallestrup er coronatallene på SSI’s dashboard generelt lidt for høje og skal korrigeres, men det ændrer ikke på, at smitten er stigende, og Favrskov kan meget hurtigt komme over den kritiske grænse.

»Smitten er spredt ud over hele kommunen og alle aldersklasser, ligesom vaccinerede bliver smittet. Der er en del børn blandt de smittede, men også rigtig mange mellem 30 og 50 år,« fortæller kommunaldirektøren.

Smitten er spredt

Hvis incidensen når over 400, vil kommunen gå i nærmere dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om smitteopsporing og blandt andet analysere på fordelingen af smittede, som altså lige nu er er spredt ud både geografisk og aldersmæssigt.

I forlængelse af, at smitten er geografisk spredt i Favrskov, er ingen af kommunens sogne umiddelbart tæt på kritiske grænse for sogne, som er på 800. Derudover gælder det, at der skal være mindst 20 smittede personer i sognet og en positivprocent på over tre.

Jan Kallestrup påpeger, at Favrskov Kommune ikke har nogle byer eller boligområder med særlig risiko for smittespredning, fordi man bor tæt sammen, eller fordi beboerne i mindre grad har ladet sig vaccinere, som man blandt har set i Aarhus, hvor kommunen og sundhedsmyndighederne har sat ind med lokale tiltag for at dæmpe smitten i bestemte boligområder.

»Vi følger smitten tæt og forsøger at forberede os ved blandt at have et godt og velfungerende PCR-testcenter, som vi får med det nye testcenter i TemaCentret i Hammel. Her er der plads til, at vi sagtens kan fordoble testkapaciteten, hvis det er muligt at skaffe podere.«

Det er regionen, som i sidste ende fastlægger, hvor og hvor meget der skal testes rundt omkring i regionen.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen