Prisen på affald stiger med 25 procent i Favrskov

Overgangen til ny affaldssortering medfører stor prisstigning i 2022.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Favrskov Forsyning

Fra 2023 skal vi til at sortere vores affald i 10 forskellige typer.

Affaldstaksterne i Favrskov Kommune stiger dog allerede betragteligt i 2022. En husstand med ugentlig sækketømning skal i 2022 betale 1.468 kroner mod 1.174 kroner i 2021.

»Stigningen er en konsekvens af, at vi har været nødt til at udbyde opgaven med indsamling af dagrenovation i en periode på kun 13 måneder, da de nye indsamlingsordninger skal indføres inden udgangen af 2022. Den korte periode har medført en stigende omkostning,« siger Favrskov Forsynings direktør Sara Funch i en pressemeddelelse.

Prisstigningen på 294 kroner svarer til en stigning på 25 procent. Borgmester Nils Borring oplyste på byrådsmødet 30. november, at takststigningen har været oppe at vende i Økonomiudvalget, men den blev godkendt af et enstemmigt byråd.

Borgmesteren tilføjede, at forbrugerne også i fremtiden kommer til at mærke den nye indsamlingsordning i form af stigende priser, så man skal altså ikke forvente, at affaldstaksten i 2023 falder til 2021-niveau.

Genbrugsgebyr uændret

Taksterne på spildevandsområdet fastholdes, ligesom det samlede genbrugsgebyr på 2.110 kroner, der omfatter tømningen af genbrugsbeholderen og anvendelse af genbrugspladserne for private husstande, ikke ændres fra 2021 til 2022. Dog opdeles de to ordninger i genbrugsgebyret på kundernes regning fra Favrskov Forsyning. Taksten for tømning af genbrugsbeholderen bliver i 2022 på 495 kroner, mens taksten for anvendelse af genbrugspladser for private husstande bliver på 1.615 kroner i 2022.

»Baggrunden for at opdele genbrugsgebyret er at gøre det mere tydeligt for vores kunder, hvilke services de betaler for,« siger Sara Funch.

Ny opkrævning

I september 2018 godkendte byrådet at lukke Feltengård I/S, der ligger nord for Hadsten og har fungeret som deponi og aftager af kommunens have- og parkaffald. Som en konsekvens heraf skulle den økonomiske underdækning på 19,4 millioner kroner finansieres hos Favrskov Forsynings kunder over en 40-årig periode, når aktiviteterne på Feltengård endeligt ophørte i 2021.

»Aktiviteterne er nu ophørt. Derfor vil vi på vegne af Favrskov Kommune fra 2022 opkræve en særskilt takst på 25 kroner per husstand om året, som vil blive anvendt til at finansiere efterdriften af Feltengård,« siger Sara Funch i pressemeddelelsen fra Favrskov Forsyning.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.