Sygeplejerskeformand om hjælpepakke: Tiltrængt ‒ men løser ikke alle problemer

Formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, kalder coronavinterpakken, der blev præsenteret søndag aften, for tiltrængt.

Artiklens øverste billede
»Det er en saltvandsindsprøjtning vi giver til et hårdt presset sundhedspersonale i en coronatid.« Sådan sagde finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde søndag aften. Foto: Finn Frandsen

»Det er en saltvandsindsprøjtning vi giver til et hårdt presset sundhedspersonale i en coronatid.«

Sådan sagde finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde søndag aften efter en række partier anført af regeringen netop havde landet en delaftale til finansloven for 2022, som var en såkaldt ”coronavinterpakke”, der tilfører én milliard kroner ekstra til sundhedsvæsenet næste år.

Delaftalen er indgået mellem Regeringen, SF, de radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

Det skriver TV 2.

Pengene skal gå til at fastholde sundhedspersonale og samtidig få landets hospitaler gennem en »ekstraordinær svær vintersæson«, lød det.

Det er nu op til de fem regioner at klarlægge, hvordan midlerne reelt skal bruges.

Formand i Dansk Sygeplejeråd (DSR), Grete Christensen, kalder coronavinterpakken, der blev præsenteret søndag aften, for tiltrængt.

Det siger hun til Ritzau.

»Det er vigtigt, at der bliver fokuseret på fastholdelse af sundhedspersonalet. Sygeplejerskerne står i en svær situation, og der er stort brug for, at man kan fastholde medarbejdere og tiltrække nogle af dem, som har forladt området,« siger Grete Christensen bl.a.

Da finansminister Nicolai Wammen (S) med Regeringen og repræsentanter fra SF, Radikale, Enhedslisten og Kristendemokraterne præsenterede en aftale om en coronavinterpakke til sygehusvæsnet på et doorstep i Finansministeriet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Men selvom den økonomiske håndsrækning til særlige midlertidige indsatser i vintermånederne er tiltrængt, så er det kun en midlertidig støtte.

Sådan siger sygeplejerske formanden.

»Det her er en midlertidig hjælp til de store problemer i sundhedsvæsenet – men vi har endnu til gode at løse de grundlæggende problemer med mange års underfinansiering og alt for stor travlhed. Og det løser ikke det historiske lønefterslæb for sygeplejersker og andre kvindedominerede faggrupper,« siger Christensen.

Hjælpepakken skal ses i lyset af et presset sundhedsvæsen, hvor planlagte operationer og behandlinger i øjeblikket aflyses på grund af et stigende antal indlagte med coronavirus samt mangel på arbejdskraft.

Aftalen kommer dog også i kølvandet på sommerens 10 uger lange sygeplejerskestrejke på grund af utilfredshed med både arbejds- og lønvilkår i faget. En strejke, der sluttede brat med et regeringsindgreb.

Nicolai Wammen slog dog også fast søndag aften, at coronavinterpakken ikke havde noget med sommerens strejke at gøre.

af

Læs også

Del artiklen