Send en sms: Alternativt jobopslag har givet seks nye ansatte i ældreplejen i Favrskov

Seks personer blevet fastansat i ældreplejen i Favrskov Kommune, efter de har sendt en sms til ældrechefen.

Artiklens øverste billede
Skærmprint fra videoen, hvor ældrechef Henriette Halgaard Rasmussen efterlyser nye medarbejdere til Favrskov Kommunes ældrepleje. Foto: Favrskov Kommune

14. december lagde Favrskov Kommune en kort video op på sin facebookside, hvor ældrechef Henriette Halgaard Rasmussen efterlyser nye medarbejdere til kommunens ældrepleje. Er man interesseret, skal man blot sende en sms til ældrechefen, som derefter vil ringe vedkommende op og fortælle om job i hjemmeplejen eller på et af kommunens plejecentre.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

»Jeg har indtil videre fået otte sms’er fra folk, som jeg har ringet til, og de har været virkelig interesserede. Seks af dem er blevet fastansat, så det må siges at være en ret høj succesrate,« fortæller ældrechefen lillejuleaften.

Tilbydes uddannelse

De nyansatte er primært modne personer i alderen 40-60 år. Nogle af dem er sosu-uddannede, der ønsker at komme tilbage til faget eller skifte fra en anden stilling. Andre er ufaglærte eller har en anden uddannelse/job og ønsker et karriereskift. De vil få oplæring og vil derefter umiddelbart komme ud i hjemmeplejen eller på et plejecenter, hvor de kan løse mange opgaver, selvom de er ufaglærte, fortæller ældrechefen.

Hvis de nyansatte ufaglærte får smag for jobbet, bliver de tilbudt at tage orlov for at uddanne sig til sosuhjælper eller sosuassistent og bliver garanteret fastansættelse i kommunen, når de er færdiguddannede.

Fastansætter flere

Der er generel mange på ansatte i ældreplejen, og lige nu er kommunerne ekstra presset af, at vikarbureauerne ikke kan levere de vikarer, der er brug for. Kommunerne opererer typisk med at have 80 procent fastansatte, og så leverer vikarbureauer de resterende 20 procent. Det er den mest optimale fordeling, fordi man kan justere på antal vikarer, men ikke på antal fastansatte, forklarer ældrechefen i Favrskov Kommune.

På grund af vikarmanglen er Favrskov Kommune begyndt at fastansætte over 80 procent af medarbejderne.

»Det er forsvarligt, fordi vi ved, der bliver stadig flere ældre, der kræver pleje, så vi skal rekruttere flere medarbejdere i fremtiden,« siger Henriette Halgaard Rasmussen, ældrechef i Favrskov Kommune.

Smidigere proces

Ifølge ældrechefen vil der være dobbelt så mange ældre i Favrskov Kommune om 15 år, og det vil kræve væsentligt flere hænder, uanset hvor dygtige vi bliver til medicinsk behandling og rehabilitering.

»Vi har talt meget om, hvordan vi bliver bedre til at rekruttere, og snakket om at vores måde at rekruttere på måske er lidt for bureaukratisk. Folk skal skrive en ansøgning, som vi skal læse og vurdere, og mange har allerede fået et job, når vi svarer, fordi det går så stærkt. Det er en proces, der virker, når udbuddet er stort, men det er ikke der, vi er nu.«

»Der er også en del indenfor området, for hvem det er en udfordring at skrive en ansøgning,« fortæller ældrechefen for at forklare, hvorfor kommunen har forsøgt sig med det utraditionelle stillingsopslag, hvor man blot skal sende en sms til hende.

»Vi vil gerne signalere, at vi er en kommune med kort vej mellem ledelse og medarbejdere, og vi er i en situation, hvor vi kan ansætte bredt. Vi taler for eksempel med ansøgerne, om de helst vil arbejde på et plejecenter eller i hjemmeplejen. Det er der ikke samme mulighed for i en traditionel ansættelsesproces, hvor man slår en stilling op, og det er den stilling, man ansøger. Det her er en mere smidig og åben ansættelsesproces, hvor ansøgeren er med til at definere, hvad man ønsker sig, og hvornår på døgnet man vil arbejde.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.