Slagter svarer på sur smiley og tvangslukning efter kontrolbesøg: Vi havde lukket

Butikken var allerede lukket, da Fødevarestyrelsen kom på kontrolbesøg, fortæller slagter Knud Schou.

Artiklens øverste billede
Gårdbutikken Bakkjærsminde har adresse på Hammelvej 160 ved Laurbjerg. Foto: Google Maps

Et kontrolbesøg 9. december hos slagter Knud Schous gårdbutik ved Laurbjerg afslørede store problemer med hygiejne, rengøring, vedligeholdelse og egenkontrol. I kontrolrapporten kan man læse adskillige eksempler på mangelfuld rengøring og håndtering af fødevarer, som medførte en sur smiley og et straksforbud mod produktion, køb og salg af fødevarer.

Knud Schou oplyser til Lokalavisen, at han allerede før kontrolbesøget havde lukket gårdbutikken for i år.

»Vi lukkede 6. december efter at have været på det sidste julemarked. Det sagde jeg også til Fødevarestyrelsen, at vi var lukket,« siger Knud Schou til Lokalavisen Favrskov.

Fødevarestyrelsen fandt blandt andet letfordærvelige fødevarer som hakkebøffer og spegepølser, der blev opbevaret i et kølerum sammen med fødevarer med skimmel, hvilket kan medføre risiko for kontaminering. Det skriver styrelsen i kontrolrapporten.

»Madresterne var vores egne til privat forbrug,« forklarer Knud Schou, der bor på stedet sammen med sin kone.

Det fremgår ikke af gårdbutikkens hjemmeside, at den er lukket.

Sandwiches og gedekøller

Ved kontrolbesøget stod der 46 smurte sandwichboller med diverse pålæg samt flæskesvær, kogte hamburgerrygge og en gryde med sovs på et bord i produktionsområdet.

Hvordan hænger de mange sandwiches sammen med, at I havde lukket?

»Det skyldes, at vi skulle have været ude med vores pølsevogn på Skejby Sygehus. Det blev aflyst på grund af corona, og så spurgte de, om vi ikke ville komme ud med sandwiches i stedet, så det gjorde vi,« fortæller Knud Schou.

»Du ville nok også smøre en mellemmad til en, der trænger. Vi kunne have smurt dem i privaten, men det havde været lige så ulovligt.«

I kontrolrapporten kan man også læse, at der sammen med de letfordærvede fødevarer blev opbevaret røgede gedekøller med et tydeligt lag af grøn og hvid langhåret skimmelvækst.

»Gedekøllerne er en bestillingsvare fra en nordmand, der bor ved Mariager. Der skulle være mug omkring dem – det ser skrækkeligt ud, men de lå for sig selv i en tildækket kasse,« fortæller Knud Schou og tilføjer.

»Det var de (fødevarestyrelsen) helt oppe at køre over.«

Vil åbne igen

Knud Schou har i snart 10 år haft Gårdbutikken Bakkjærsminde, der ligger på Hammelvej 160 lidt uden for Laurbjerg. Her er der slagteri, pølsemageri og butik, men på grund af corona har der ikke været ret meget omsætning i butikken i det seneste års tid, fortæller slagteren.

Han er 73 år, men tvangslukningen får ham ikke til at overveje at gå på pension. Efter nytår er det planen at gå i gang med at renovere gårdbutikken og få lavet gulvet, så han igen kan få tilladelse til at drive forretning.

»Jeg skal lave det meste selv og får hjælp af håndværkere til resten. Det skal nok blive godt.«

Knud Schou gik personligt konkurs for et år siden, men har drevet gårdbutikken videre med sin kone som indehaver. Han har tidligere haft slagterbutik i Hadsten og drevet restauration i Randers.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen