Markant smitterekord i Danmark - og Favrskov

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

23.228 danskere er bekræftet smittet med coronavirus i det seneste døgn. Det er langt det største antal smittede på et døgn under hele epidemien og kan ifølge SSI skyldes en høj PCR-testaktivitet i dagene efter jul.

De smittede er fundet blandt de 189.512 personer, der i det seneste døgn har fået svar på en PCR-test, hvilket svarer til en positivprocent på 12,26 procent. Med andre ord har cirka hver ottende af de PCR-testede haft coronavirus.

Smitten sætter også rekord i Favrskov, hvor der i den seneste uge er registreret 466 nye coronatilfælde. I denne periode har 6.909 taget en PCR-test, hvilket giver en positivprocent på 6,74.

Positivprocenten i Favrskov er altså væsentligt lavere end på landsplan, og Favrskov befinder sig da også i den nedre halvdel, når man kigger på coronasmitten fordelt på kommuner.

Det ændrer dog ikke ved, at Favrskov har en rekordhøj incidens på 954. Incidensen angiver antal nysmittede personer per 100.000 indbyggere i den seneste uge.

På sogneniveau har Vellev Sogn lige nu det højeste smittetryk i Favrskov Kommune med en incidens på 2.532. Tallet dækker over, at 14 ud af sognets 553 indbyggere i den seneste uge er testet positiv.

Positivprocenten var på 17,72, hvilket dækker over, at der blev PCR-testet 79 personer og altså fundet 14 nysmittede.

Hadsten Sogn er det folkerigeste sogn i Favrskov med 8.622 indbyggere, og det er også her, der har været numerisk flest nye smittetilfælde.

I Hadsten har 76 personer fået konstateret coronavirus i den seneste uge, svarende til en incidens på 881.

Positivprocenten er på 7,64.Læs også

Del artiklen