Buus' hjerte banker for foreningslivet

Hans far hev ham med til fodbold som 2-3-årig, og siden er Simon Buus Olsen (V) blevet hængende i foreningslivet - både som frivillig og som ansat.

Artiklens øverste billede
I Hadsten Kultur- & Idrætscenter bruger Simon Buus Olsen langt de fleste af sine vågne timer. Foto: CSJ

2021 er blevet til 2022, og i samme ombæring føjede Simon Buus Olsen en titel til cv’et: Byrådsmedlem for Venstre.

Med 366 personlige stemmer blev han valgt ind ved efterårets kommunalvalg.

Lokalavisen Favrskov finder Simon på hans kontor i Hadsten Kultur- & Idrætscenter. Det er her, han bruger langt de fleste af sine vågne timer. Både som frivillig U17-håndboldtræner og som ansat i en delestilling som dels salgs- & eventchef i Hadsten Håndbold, dels ansat i Hadsten Kultur- & Idrætscenter.

Derudover laver Simon Buus Olsen events såsom comedy night, Familiemessen, Børneløbet og foredrag. Det harmonerer alt sammen ganske godt med hans uddannelse som serviceøkonom med speciale i sport og event manegement samt hans bachelor i marketing management.

Fremover vil han så også være beskæftiget med byrådsarbejde. Han er således blevet formand for Landsbyrådet og er desuden medlem af Kultur- og Fritidsudvalget samt Folkeoplysningsudvalget.

»Så der bliver ikke noget med at komme stille og roligt ind i arbejdet. Min læringskurve bliver kraftigt opadgående fra starten,« siger Simon Buus Olsen med et smil.

Foreningsmenneske

Han er 33 år gammel, er kæreste med Jette Eriksen, som ejer EDC Huset Hadsten & Hinnerup, og så har han boet i postnummeret 8370 Hadsten hele livet - bortset lige fra et enkelt år, hvor han studerede i Barcelona.

»Ja, jeg havde jo svoret, at jeg aldrig skulle bo i Hadbjerg igen, men altså nu bor jeg så 200 meter fra mine forældre i Hadbjerg,« siger han med et glimt i øjet.

Han har altid været aktiv i foreningsregi, lige siden hans far, Lars Olsen, som selv er et særdeles aktivt foreningsmenneske, trak ham med allerede som 2-3-årig. Det var også faderen, som uden tøven sagde: »Nu skal du være fodbold-træner,« da Simon ramte 13-års alderen. Så det blev han, og han fortsatte helt frem til, at han blev ansat i Hadsten Håndbold.

Som 17-årig var han desuden selv en dygtig håndbold-målmand og gik på elitesports-college i Randers.

I dag træner han selv U17-håndboldpiger, og han har en helt bestemt tilgang til træningen.

»Pigerne skal se det som et frirum. Så det er helt okay at melde afbud uanset grunden. De skal kun dukke op, hvis de har lyst.«

Holdet er ikke ligefrem det mest vindende, men antallet af spillere er da steget fra otte til 18 på et halvt år.

»Jeg tror, at det er de meget frie rammer, som spiller ind.«

Fra LA til Venstre

Simon Buus Olsen har altid været interesseret i samfundets udvikling, så samfundsfag blev hurtigt yndlingsfaget.

Som helt ung blev han fanget af det, han kalder ’Villy Søvndal-effekten’, så faktisk stemte han SF, første gang han kunne stemme. Senere var det Anders Samuelsens visioner, som betagede ham - endda i en sådan grad, at han stillede op til kommunalvalget for Liberal Alliance i 2017. Han kom ikke ind.

»Jeg var nummer tre på listen, så jeg var godt klar over, at jeg ikke kom ind. Til gengæld fandt jeg ud af, hvad det ville sige at være kandidat, og det ramte mig med 180 i timen, at det bare var for fedt. Det fællesskab, som eksisterer mellem kandidaterne, på trods af at vi er uenige, er virkelig fedt,« siger han.

Efter folketingsvalget i 2019 skiftede han parti til Venstre.

»Jeg var blevet ældre og mere moden og følte, at jeg passede bedre ind i Venstre. Liberal Alliance er meget kontante og ikke særligt kompromissøgende. Men jeg vil ikke bare stå og råbe ude fra sidelinjen, jeg vil tage ansvar og også være med til at træffe de svære beslutninger,« siger Simon Buus.

Hvis vi mødes her om fire år, hvad håber du så, du kan se tilbage på, at du har været med til i byrådet?

»Jeg håber, at jeg har været med til, at der bliver givet tilskud til pasning i eget hjem, at der er kommet et friplejehjem mere, at der er igangsat en udviklingsstrategi for landsbyerne, at Sløjfen i Hadsten har fået udvidet køkkenet, og at vi generelt kan sætte grønt flueben ud for så meget som muligt i vores valgprogram,« siger Simon Buus Olsen, som desuden, ikke overraskende, også har mange forhåbninger på fritidsområdet:

»Om fire år håber jeg, at der er ansat en foreningsudvikler i samarbejde med DGI, at Favrskov er blevet ’Bevæg dig for livet’-kommune, at et nyt idrætsanlæg i Søften er indviet, og at aktivitetshuset Oasen i Hinnerup er meget længere i processen.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.