Favrskov får 9,1 millioner til at udvikle hjemmeplejen

Faste teams i hjemmeplejen skal sikre kontinuitet hos borgerne.

Artiklens øverste billede
Pengene skal bruges på faste teams samt øget fokus på både rehabilitering, forebyggelse af ensomhed og medarbejdertrivsel. Foto: AdobeStock

Favrskov Kommune modtager 9,1 millioner kroner til at udvikle hjemmeplejen i kommunen.

Pengene kommer fra puljemidler fra Socialstyrelsen.

De 9,1 millioner skal bruges til at etablere faste teams i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Det skal give større kontinuitet i plejen for den enkelte borger.

Samtidig sættes der øget fokus på rehabilitering, forebyggelse af ensomhed og medarbejdertrivsel.

I hjemmeplejen i Hinnerup-området er der allerede gode erfaringer med teamorganiseringen, og det er netop de erfaringer, projektet bygger på. Det handler om at skabe rum til faglighed, inddragelse og medindflydelse i de tværfaglige teams. Hele tiden med kontinuitet for øje.

En del af projektmidlerne skal anvendes til at ansætte en koordinator, som skal understøtte og kompetenceudvikle de enkelte teams. På sigt skal de forskellige teams være selvhjulpne på opgaven.

Rehabilitering og ensomhed

Teamorganiseringen kombineres med kompetenceudvikling inden for rehabilitering og forebyggelse af ensomhed.

I forhold til rehabilitering skal borgerne bevare og opbygge sit funktionsniveau ved at blive inddraget i opgaver i hjemmet. Det vil medarbejderne i hjemmeplejen blive oplært i.

Når det gælder forebyggelse ensomhed skal medarbejderne kunne hjælpe borgeren med at aktivere eller opbygge et socialt netværk.

Rikke Randrup Skåning, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig over bevillingen på 9,1 millioner kroner fra Socialstyrelsen:

»Det er fantastisk, at vi nu får mulighed for at arbejde videre med de gode erfaringer fra Hinnerup og brede det ud til hjemmeplejen i Hadsten, Hammel og Ulstrup. I projektperioden kan vi udvikle og afprøve modeller til glæde og gavn for både borgere og medarbejdere. Vi har en ambitiøs ældrepleje, der hele tiden stræber efter at levere pleje af højeste kvalitet og samtidig arbejder for at gøre borgerne så selvhjulpne som muligt, da vi ved, at det højner livskvaliteten og kan være med til at forebygge ensomhed. Projektet her taler ind i det hele og giver derfor så god mening,« siger hun i en pressemeddelelse.

Politisk bevågenhed

En styregruppe og en arbejdsgruppe giver meldinger til Social- og Sundhedsudvalget om projektet, og et panel med eksterne interessenter skal fungere som sparringspartner for arbejds- og styregruppen.

Desuden laves et bruger- og pårørendepanel, som fire-fem gange i projektperioden drøfter projektet, erfaringer og konkrete problemstillinger.

»Projektet medfører reorganisering af hjemmepleje og hjemmesygepleje i Favrskov Kommune, så der skabes en højere grad af sammenhæng i plejen for den enkelte borger. Derfor har det også stor politisk bevågenhed, og det giver god mening med inddragelsen af brugere, pårørende og andre interessenter i projektet. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge projektet, som også kommer til at resultere i erfaringer og tiltag, andre kommuner kan bruge,« siger Rikke Randrup Skåning.

csj

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.