Fællessang for ni sogne i Voldum Kirke

Sognene Hadsten, Vissing, Lyngå, Skjød, Lerbjerg, Hadbjerg, Ødum, Voldum og Rud er gået sammen om en række fællessangsaftener under titlen ”Syng Sammen – Sammen”.

Artiklens øverste billede
Voldum Kirkes akustik egner sig godt til fællessang. Pressefoto

På tværs af husstande, familier og byer er det godt at synge sammen. Det løfter stemningen og understreger fællesskabet, når alle finder ind i et fælles åndedrag og synger de samme ord. Hadsten Storpastorat og folkekirken Voldum-Rud er derfor stolte over at kunne åbne dørene til en række aftener med fællessang på programmet, fortæller de i en pressemeddelelse.

Torsdag 20. januar kl. 19.30 danner Voldum Kirke rammerne til en aften med sange over temaerne kyndelmisse og vinter. Det bliver hovedsageligt fra Højskolesangbogen. Arrangementet varer cirka fem kvarter, og der er mulighed for at nyde en kop kaffe undervejs.

De fælles sangaftener ”Syng Sammen – sammen” har tidligere været afholdt i bl.a. Lyngå Kirke og Sct. Pauls i Hadsten. Det er formand for Vissing Sogn og formand for Provstiudvalget i Favrskov, Frank Iversen, som fik ideen til fællessang rundt i kommunens kirker, og nu er turen så kommet til Voldum Kirke.

Idéen med dette initiativ er at fortsætte den fællessangs-lyst, der opstod i den første periode af Corona-tiden. Her var det især Philip Faber, der tændte denne lyst...

Frank Iversen, formand for Vissing Sogn og formand for Provstiudvalget i Favrskov samt initiativtager

Naturligt sted at samles

»Idéen med dette initiativ er at fortsætte den fællessangs-lyst, der opstod i den første periode af Corona-tiden. Her var det især Philip Faber, der tændte denne lyst, når han hver morgen dukkede op på DR1 med sit positive sind og klavermusik til vores fælles sang hjemme i stuerne,« siger Frank Iversen.

Formand for menighedsrådet i folkekirken Voldum-Rud, Gert Torstensson, glæder sig over initiativet:

»Sang er for enhver, høj som lav, ung som gammel, og derfor er kirkerummet et naturligt sted at samles til fællessang. Det flugter så fint med kirkens budskab om, at alle er velkomne, uanset sangnæb.«

Sognepræst René Høeg er vært, ved orglet sidder organist Christoffer Holmriis Steffansen og fællessangen understøttes af sanger Stine Elbæk Gomard.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen