Forældre og ansatte tager godt imod hjemmetest

Alle eleverne på Søndervangskolen i Hammel har fået hjemmetest med hjem til weekenden.

Artiklens øverste billede
Eleverne i 1. klasse på Søndervangskolen i Hammel får udleveret en corona-hjemmetest til at tage med hjem. Foto: CSJ

Eleverne og de ansatte på Søndervangskolen i Hammel fik fredag udleveret en hjemmetest, så de har mulighed for at blive testet derhjemme i løbet af weekenden.

»Vi har hørt fra en del forældre, der synes, det er rigtigt fint med hjemmetest. Så slipper de for at finde et teststed og køre rundt med børnene, men kan teste dem stille og roligt derhjemme,« fortæller Søndervangskolens skoleleder René Baltzer Guldbrandsen.

Udleveringen af hjemmetesten bliver fulgt op med et brev til forældrene, hvor skolelederen vil bede forældrene om at tage kontakt til læreren, hvis de ikke ønsker en hjemmetest med hjem næste fredag, når skolen igen vil udlevere en hjemmetest til eleverne.

»Det er jo også for personalets skyld. De er bekymrede for at blive smittet og synes, det er rart, eleverne så vidt muligt er testede,« siger skolelederen.

Den ugentlige udlevering af hjemmetest bliver suppleret af en ugentlig mulighed for at blive kviktestet på skolen. Om onsdagen får folkeskolen i Hammel besøg af et hold testere, der er på skolen hele dagen for at teste elever og ansatte.

Forældrene kan give samtykke på aula til at lade børnene teste på skolen. Hver klasse får en tid og sender en håndfuld elever af gangen til podning.

»Der plejer at være en god tilslutning til podningen på skolen,« siger René Baltzer Guldbrandsen.

Smitteudbrud

I perioden op til jul var der særlig god tilslutning til den ugentlige kviktest på Søndervangskolen. Her var skolen nemlig ramt af et større smitteudbrud, idet næsten 100 af skolens 675 elever og en del ansatte blev smittet med coronavirus.

Søndervangskolens skoleleder René Baltzer Guldbrandsen er glad for at kunne tilbyde hjemmetest til elever og ansatte. Foto: CSJ

»Det var voldsomt. Langt de fleste klasser var ramt i mere eller mindre grad, og vi sad meget med halve klasser. Heldigvis var forældrene flinke til at holde deres børn hjemme, hvis der var mistanke om smitte, indtil de blev testet,« fortæller skolelederen.

Søndervangskolen beskytter sig mod den for tiden omfattende coronasmitte i Danmark, ved at eleverne kun er sammen med deres egen klasse både i timerne og frikvartererne, selvom mange børn er trætte af, at de ikke må lege med kammerater fra andre klasser, fortæller skolelederen. Det påvirker også undervisningen i udskolingen, hvor eleverne er vant til at have linjefag på tværs af klasserne, hvilket er sat på pause.

28.000 hjemmetest

I øjeblikket er der meget begrænset smitte på Søndervangskolen. Alarmklokkerne ringer heller ikke på nogen af kommunens øvrige folkeskoler, men man kan godt mærke, at der aldrig har været så megen coronasmitte i Danmark og Favrskov som lige nu.

»Vi er ikke lagt ned af smitte, men vi følger situationen meget tæt, og der skal ikke meget mere til, før vi skal til at kigge på nogle fleksible løsninger. Det kommer vi til, hvis det nuværende smitteniveau fortsætter,« fortæller Hans Minor Vedel, direktør for Børn og Kultur i Favrskov Kommune.

Direktøren deler opfattelsen af, at forældre og ansatte har taget godt imod tilbuddet om hjemmetest, der gør det nemmere for familierne at blive testet.

Favrskov Kommune har foreløbig sendt 28.000 hjemmetest ud på skolerne, hvor børnene ligesom på Søndervangskolen kan få en hjemmetest med hjem om ugen, ligesom de kan blive kviktestet på skolen en gang om ugen.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.