Ny fritidsvejleder skal hjælpe sårbare børn og unge ind i foreningslivet

Favrskov har fået tilskud til at ansætte fritidsvejleder 10 timer om ugen i to år.

Artiklens øverste billede
Lisbeth Ivanhoe er ansat som fritidsvejleder i to år. Privatfoto

Med et tilskud på 348.000 kroner fra Socialstyrelsen har Favrskov Kommune i et toårigt forsøgsprojekt ansat en fritidsvejleder til at bakke op om fritidspasordningen.

I 2021 blev kommunens fritidspasordning evalueret og omlagt, så flere sårbare børn og unge kan blive en del af et aktivt fritids- og foreningsliv. Fritidspasset betyder, at familierne kan få økonomisk hjælp til eksempelvis kontingent, udstyr og stævner.

Evalueringen viste også, at nogle af børnene har brug for en følgeordning, så de holder fast i aktiviteten, og selve ordningen skal også have opmærksomhed, så den bliver brugt. Alt det skal fritidsvejlederen hjælpe til med, oplyser Favrskov Kommune i en pressemeddelelse.

»Det er utrolig vigtigt, at alle børn i kommunen får mulighed for at komme ind i foreningslivet. I foreningerne er der netop et fællesskab, og det handler både om sundhed, bevægelse, sociale relationer og masser af gode oplevelser. Den mulighed fortjener alle børn at få. Med vejlederfunktionen har vi i Favrskov Kommune nu endnu bedre forudsætninger for, at flere børn kan deltage og holde fast i deres aktivitet,« siger Morten Bang, den nye formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune.

Tilskuddet fra Socialstyrelsen har gjort det muligt at ansætte en fritidsvejleder ti timer om ugen de næste to år. Vejlederen skal bidrage til både rekruttering og den efterfølgende inkludering og fastholdelse af børnene i foreningslivet.

Lisbeth Ivanhoe

Den nye fritidsvejleder i Favrskov Kommune bliver Lisbeth Ivanhoe, som begynder i jobbet 1. februar 2022. Hvis navnet virker bekendt, er det fordi, hun indtil for nylig var midlertidigt ansat af kommunen til at analysere netop fritidspasordningen, der ikke blev brugt nær så meget som ønsket af politikerne. Under halvdelen af børnene, der fra 2018 til 2020 fik tildelt fritidspas, anvendte det rent faktisk.

Fritidspasordningen blev som nævnt omlagt i 2021. I den gamle ordning kunne børn efter indstilling fra kommunen modtage op til 1.000 kroner i kontingentstøtte om året. Det blev ændret, så man kunne få tilskud til kontingentets faktiske størrelse, ligesom der nu kan ydes tilskud til køb af udstyr, instrumenter og lignende, og der kan gives tilskud til deltagelse i for eksempel turneringer og lejrture. Endeligt er det også blevet muligt for forældre selv at indstille deres børn til fritidspas.

Omlægning en succes

I 2021 blev der kun udstedt 16 fritidspas, indtil den nye ordning trådte i kraft 1. august. Herefter er der udstedt 56 fritidspas, oplyser Lisbeth Ivanhoe til Lokalavisen.

»Efter omlægningen har der været langt større søgning på aktiviteter som ridning og musik med videre, end der var tidligere,« fortæller den nye fritidsvejleder.

Ved siden af jobbet som fritidsvejleder i Favrskov Kommune er Lisbeth Ivanhoe ansat som projektleder i Kulturring Østjylland, som er et samarbejde mellem Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Skanderborg, Odder, Samsø og Hedensted Kommune.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.