»Han var enormt lun og havde et glimt i øjet - han var et fantastisk menneske«

Manden bag Pingvinnyt.dk er gået bort.

Artiklens øverste billede
Da Lars Toft Hansen fyldte 80 år 3. december 2021, kaldte vi ham her på avisen for ’jernmanden med nyheds-næsen’. Arkivfoto

Lars Toft Hansen fra Hadsten er gået bort i en alder af 80 år. Det bekræfter hans ven Ove Rosenkvist.

Rosenkvist kendte blandt andet Lars Toft Hansen gennem sit tidligere job som redaktør på Hadsten og Omegns Folkeblad.

»Lars var dengang PR-mand for håndboldklubben, og han havde hele tiden gode idéer. Når Lars havde en idé, så sørgede han for at sætte folk omkring ham i gang, så den kunne blive realiseret. Og han tog aldrig æren for det, selvom man ikke var i tvivl om, hvem der var idémanden. Nej, han stillede altid sig selv bag og aldrig foran,« siger Ove Rosenkvist og fortsætter:

»Han var enormt lun og havde et glimt i øjet. Han var et fantastisk menneske.«

Jern, nyheder og håndbold

Da Lars Toft Hansen fyldte 80 år 3. december 2021, kaldte vi ham her på avisen for ’jernmanden med nyheds-næsen’.

’Jernmanden’, fordi Lars Toft Hansen havde sin ungdom i Skive, hvor han blev uddannet med salg af jern. Da han blev salgschef i Sanistål, flyttede han til Hadsten.

’Nyhedsnæsen’ fordi han i 2005 sammen med to andre ildsjæle åbnede nyhedsportalen Pingvinnyt.dk. Før sin død var Lars Toft Hansen alene om at drive Pingvinnyt.

Jern og nyheder var dog langt fra det eneste, som fyldte Lars Toft Hansens liv. Når man nævner Lars, er man nemlig i samme ombæring nødt til at nævne håndbold.

Han var en af ildsjælene, der i sin tid startede Vissing-Hadsten Håndboldklub tilbage for 50 år siden. Det dannede grundlaget om det, der i dag er Hadsten Håndbold.

Håndboldklubben skriver på sin Facebook-side:

»Vores æresmedlem, ildsjælen Lars Toft Hansen er gået bort. Lars var en ildsjæl igennem flere årtier for håndbolden i Hadsten, en drivkraft og en fantastisk mand. Han var blandt andet også med til at starte Ungdomsfonden af Hadsten Håndbold tilbage i slut 80’erne. Den dag i dag skaber fonden stadig midler til ungdomshåndbolden i klubben.«

Forrige sommer blev Lars Toft Hansen en del af ’Førsteholdet’, som er klubbens æresmedlemskab for mange års tro tjeneste for håndbolden i byen og området.

Idérig

Af Lars Toft Hansens øvrige bedrifter kan nævnes, at han sammen med Gregers Petersen stod bag det Hadsten Træf, der hvert år samler gamle Hadsten-borgere til kaffe på Lilleåmarkedet.

Lars var også manden bag tovtrækningen over Lilleåen mellem Lions og Rotary - og ja, der blev sagt OVER lilleåen, så taberne endte altså våde.

Det var også Lars Toft Hansens idé, at Hans Gadeberg skulle hædres med sin egen plads. Og således gik det. Hans Gadebergs Plads ligger i dag, hvor firmaet Gadeberg oprindelig havde kontor og lager. Det er dér, hvor Hadstens juletræ rejses hvert år.

Lars var desuden et skattet medlem i Lions i hans yngre år.

Lars Toft Hansen efterlader sig konen Tove og børnene Anne og Søren.

Hvil i fred Lars.

Læs også

Del artiklen