Søren Gade: Vi har gjort alt – det er så uretfærdigt

Staten bør kompensere hårdt ramte varmeforbrugere, mener byrådspolitiker.

Artiklens øverste billede
Søren Gade mener, staten må træde til og hjælpe forbrugere, der bliver ramt af ekstreme prisstigninger. Foto: Favrskov Kommune.

Artiklen er blevet opdateret 17. januar

Søren Gade, byrådsmedlem for Socialdemokratiet, var indtil nytår Favrskov Kommunes repræsentant i Gudenådalens Energiselskab, der leverer varme til Bjerringbro og Ulstrup. Han bor selv lidt udenfor Ulstrup og er meget ærgerlig over, at omkring 400 husstande i Ulstrup kort får nytår blev præsenteret for en varmeprisstigning på op mod 185 procent, altså næsten en tredobling, fra 1. april 2022.

»Vi har gjort alt for at leve op til statens ønske om mere bæredygtighed ved at konvertere fra gas til el ved at installere varmepumper i stor stil. Det er så uretfærdigt, at vi er dem, der rammes hårdest af prisstigninger på gas og el, fordi vi netop er ved at gå væk fra fossile brændstoffer,« siger Søren Gade.

»Det er trist og alvorligt bekymrende, at det pludselig bliver meget dyrere at opvarme huset for eksempelvis pensionister uden mange penge. Det huer mig ikke som socialdemokrat,« siger byrådspolitikeren og tilføjer, at han ikke håber, den reelle varmepris bliver så høj som varslet.

Gudenådalens Energiselskab har efterfølgende fået en ny bestyrelse, som har afblæst den varslede voldsomme prisstigning.

Ifølge Søren Gade kan Favrskov Kommune ikke gøre noget for at hjælpe forbrugerne, som hænger på prisstigningerne, fordi varmeværket er et uafhængigt forbrugerejet selskab, der skal hvile i sig selv økonomisk.

»Jeg mener, at staten bør give kompensation i en overgangsperiode for eksempel ved at sætte afgiften ned.«

Søren Gades plads i bestyrelsen for Gudenådalens Energiselskab er fra nytår overtaget af Thomas Storm, der er byrådsmedlem for Venstre i Favrskov. Thomas Storm ønsker ikke at kommentere på varmesagen, fordi han knap nok er trådt til og derfor ikke inde i sagen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen