»Smaddergod idé at gøre opmærksom på ramper«

Formanden for handelsstandsforeningen vil foreslå Hammel Handels butikker at gøre opmærksom på deres ramper.

Artiklens øverste billede
Kun hos Shielas Café & Brasserie bliver det oplyst på døren, at butikken har ramper. Foto: CSJ

Da Lokalavisen Favrskov besøgte Østergade i Hammel sammen med kørestolsbruger Ove Pilegaard, overraskede det både ham og hans chauffør Sarah Kolby, som er ansat på tagdækkervej, at langt de fleste butikker faktisk har ramper til deres forretninger eller giver kørestolsbrugere mulighed for at komme ind ad en bagindgang.

Avisen stak hovedet ind hos stort set alle forretningerne med trin, og det viste sig, at kun tre ikke var tilgængelige for kørestolsbrugere.

Det er dog heller ikke nemt at vide, at butikkerne har ramper, for kun hos Shielas Café & Brasserie bliver det oplyst på døren.

Ejeren af caféen, Shiela Pour, er også formand for handelsstandsforeningen Hammel Handel.


Er tilgængelighed noget, som handelsstandsforeningen taler om?

»Altså det har jo nok mest været noget, som hver enkelt butik har forholdt sig til, da butikkerne har meget forskellige forhold, fordi Østergade er, som den er. Nogle har adgang uden niveau-forskel, mens mit eget lejemål eksempelvis har hele tre trin op. Men de fleste har heldigvis mulighed for ramper,« siger Shiela Pour.

Ville det ikke være en god idé at skilte lidt mere med ramperne?

»Det er da en smaddergod idé. Præcis ligesom vi reklamerer med, at vi har gratis p-pladser, så kan vi da også reklamere med, at vi er handicapvenlige. Vi har jo både et neurocenter, mange ældre og desuden mange børnefamilier med barnevogne,« siger Shiela Pour og fortsætter:

»Det er rigtig dejligt at få den her slags input, for det er simpelthen ikke noget, vi som helhed har tænkt i. Men nu vil jeg helt sikkert tage det op på vores næste medlemsmøde om et par uger. Måske kan vi få lavet nogle fælles labels.«

Læs også

Del artiklen