Gudenådalens Energiselskab får ny bestyrelse og fyrer direktør

Ny bestyrelse trækker varslet prisstigning på 185 procent i land.

Artiklens øverste billede
Modelfoto: Adobe Stock

Formand Preben Sørensen og kasserer Per Dalgaard har trukket sig fra bestyrelsen i Gudenådalens Energiselskab, og den nye bestyrelse har fyret direktør Jan Dansbo.

Det oplyser varmeværket fredag 14. januar i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Formanden og kasseren trak sig omgående efter et bestyrelsesmøde 13. januar, hvor bestyrelsen udtrykte mistillid til dem.

Senere torsdag mødtes den nye bestyrelse, som fredag besluttede at fritstille direktør Jan Dansbo.

Den nye bestyrelse har konstitueret sig med Allan Krantz Jensen som formand og Lars Bjerring Laursen som næstformand. Morten B. Madsen er kasserer, og Gitte Bjørn, Jesper Stenkjær, Martin Sanderhoff og Thomas Storm er menige medlemmer. Sidstnævnte er Favrskov Kommunes nye repræsentant i bestyrelsen.

Med formanden og kasserens afgang mangler der to bestyrelsesmedlemmer, som vil blive valgt på en kommende generalforsamling.

Bestyrelsen arbejder desuden på at indsætte en ny direktør hurtigst muligt.

Den dramatiske udvikling kommer efter en turbulent periode, der begyndte, da Gudenådalens Energiselskab 23 . december varslede en prisstigning på op mod 185 procent.

Energipriserne har siden da været faldende, oplyser selskabet i pressemeddelelsen, og den nye bestyrelse arbejder på at revidere og udsende en lavere pris for 2022.

I løbet af næste uge vil bestyrelsen sende information ud om de fremtidige planer for selskabet og fastsætte en maksimalpris for varmeforsyningen i 2022.

Læs også

Del artiklen