200 smittede børn og ansatte på Ulstrup Skole

Skoler og institutioner i Favrskov er hårdt ramt af stigende coronasmitte.

Artiklens øverste billede
Ulstrup Skole er meget hårdt ramt af coronasmitte. Foto: Google Maps

Cirka 200 af de i alt 420 elever og ansatte på Ulstrup Skole er smittet med coronavirus. Det oplyser skoleleder Annika Østergaard tirsdag formiddag.

»Vi er ret hårdt ramt, og det bliver ved med at tikke ind med positive hjemmetest og kviktest. Vi har podere ude på skolen i dag og har allerede sendt syv hjem,« fortæller skolelederen.

Smitten tog hurtigt fart, efter eleverne var kommet tilbage fra den forlængede juleferie, og siden da er det bare blevet værre og værre. Tirsdag var der kun 147 elever på skolen, idet en del søskende til smittede også er hjemme i isolation.

Godt halvdelen af lærerne er ligeledes fraværende, så det er en udfordring at finde lærere til alle klasser.

»Det er det muliges kunst. Vi har klasser, hvor der kun sidder to og tre elever, men vi må ikke slå dem sammen, så i udskolingen kan der være en lærer, som skal holde opsyn med 2-3 klasser,« siger Annika Østergaard.

»Det er en speciel situation, men stemningen er god, og personalet tager det stille og roligt og gør alt for at stoppe smitten i samarbejde med forældrene. Hvis vi skal finde det positive, så er det en faglig luksus kun at have en håndfuld børn i en klasse.«

Balance i institutionerne

Hans Minor Vedel, direktør for Børn og Kultur i Favrskov Kommune, oplyser, at alle skolerne i Favrskov har mange smittede elever og elever i nærkontakt. Ulstrup Skole er som nævnt meget hårdt ramt på både børn og personale, og Præstemarkskolen i Søften er hårdt ramt på personalet.

Smittesituationen er forskellig fra område til område, og det gælder også i daginstitutionerne, hvor alt det faste personale nogle steder er smittede, så man må omdirigere medarbejdere, og ledere selv må træde til.

»Der hvor meget personale er smittet, er der også mange børn, der er smittet eller nærkontakt, så vi har fuld åbning og drift alle steder. Men det kan vi ikke fastholde, hvis smitten bliver ved med at stige,« siger Hans Minor.

Skyhøjt smittetryk

Smittetrykket i Favrskov Kommune har i de seneste par uger været på himmelflugt, og Favrskov er nu blandt de hårdest ramte jyske kommuner. Mandag 17. januar var incidens oppe på 2.718, svarende til at 1.358 Favrskov-borgere i den seneste uge var testet positiv med covid-19.

Ikke overraskende er smittetrykket særligt højt i Ulstrup-området. Ulstrupbro Sogn havde mandag en incidens på 5.967. Det mindre nabosogn Sønder Vinge havde en incidens på 7.558, det højeste i kommunen.

Læs også

Del artiklen