Covid-19 smittetryk: To sogne i Favrskov er i top-5 i hele Danmark

Ulstrupbro og Sønder Vinge sogn i Favrskov Kommune og nabosognet Torup i Randers Kommune ligger helt i toppen med hensyn til smittetryk.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto fra Ulstrup.

Coronatallene bliver ved med at stige dag for dag og har de seneste to dage slået ny rekord.

I dag, onsdag 19. januar, har SSI registreret 38.759 nye coronatilfælde i Danmark, hvilket er det klart højeste antal på et døgn under hele den efterhånden snart to år lange pandemi.

Favrskov Kommune følger mere end godt med og har i adskillige dage haft rekordmange smittetilfælde og en rekordhøj incidens.

Så sent som fredag 14. januar nåede antal nye smittetilfælde i løbet af en uge for første gang lige over 1.000, og incidensen nåede over 2.000.

Her fem dage senere er smittetrykket steget med cirka 70 procent til 1.720 tilfælde og en incidens på 3.519 (antal smittetilfælde på en uge per 100.000 borgere).

Lokalt er smittetrykket værst i nabosognene Sønder Vinge og Ulstrupbro, der har en incidens på henholdsvis 8.430 og 7.775. Sønder Vinge har landets næsthøjeste incidens kun overgået af Torup Sogn i Randers Kommune, der vel og mærke grænser op til både Sønder Vinge og Ulstrupbro Sogn.

Incidensen i Ulstrup Sogn, som dækker over 172 smittetilfælde i den seneste uge, er landets femtehøjeste og hænger nøje sammen med den omfattende smitte på den lokale folkeskole, som Lokalavisen skrev i går:Læs også

Del artiklen