Lotte Fisker Rasmussen overtager Kaffebaren i Hinnerup

Ny indehaver vil som udgangspunkt drive Kaffebaren videre i samme stil.

Artiklens øverste billede
Lotte Fisker Rasmussen er den nye indehaver af Kaffebaren i Hinnerup. Foto: Jeppe Rafn

Der udbrød nærmest landesorg i Hinnerup, da Kim Madsen og Jon Ahrensbach for et par måneder siden offentliggjorde, at de lukkede byens kaffebar. Kassen var tom efter flere coronanedlukninger, og de to ejere havde besluttet at stoppe for at undgå en truende konkurs.

Landesorgen blev afløst af eufori, da Kim og Jon på den sidste åbningsdag 17. december afslørede, at kaffebaren kun lukkede midlertidigt, fordi de havde fundet en ny ejer, der ville drive den videre. De kunne endnu ikke løfte sløret på den nye ejer, men her en måneds tid senere er det kommet frem, at den nye ejer bliver 45-årige Lotte Fisker Rasmussen, der selv bor i Hinnerup med sin familie og kender Kim Madsen gennem deres børn.

»Jeg syntes, det var enormt spændende, da kaffebaren kom til byen, og jeg var helt misundelig over, den ikke var min. Da de så meldte ud, den lukkede, så jeg muligheden for at springe ud i det. Det var nu eller aldrig, og hvis jeg ikke bød ind, ville andre nok gøre det, og det ville jeg være ærgerlig over,« fortæller Lotte Fisker Rasmussen.

Hun kontaktede derfor Jon og Kim og udlejeren og fandt ud af, hun godt kunne se sig selv i det, og efter lidt tid blev de enige om en overtagelse af lokalerne med inventar, som Lotte overtager 1. februar.

Mad og hygge

Den nye indehaver kommer ikke fra branchen, men har prøvet lidt af hvert arbejdsmæssigt. Lotte Fisker Rasmussen er oprindeligt uddannet i en skobutik og har sidenhen haft forskellige jobs i en IT-virksomhed, på Aarhus Universitet og hos Bestseller. Hun har også været receptionist og arbejdet i en bank, og siden sommer har Lotte Fisker Rasmussen arbejdet på en folkeskole i Horsens, hvor hun stopper med udgangen af januar.

»Jeg har mest haft administrative stillinger, men altid haft en stor passion for mad og elsker at samle venner til hygge omkring bordet,« fortæller Lotte Fisker Rasmussen.

Hun vil bestræbe sig på at efterleve den kvalitet, som de tidligere ejere har lagt for dagen, og har som udgangspunkt ikke planer om at lave de helt store ændringer. Lotte Fisker Rasmussen håber på at få et godt samarbejde med Kim og Jon, der hver især videredriver Madsens Mokka og Skafferiet fra Kaffebarens nabolokaler. Det er forhåbningen, at Kaffebaren fortsat kan byde på Kims kaffe fra Madsens Mokka og nogle af Jons produkter fra Skafferiet.

Lotte Fisker Rasmussen satser på at kunne åbne kaffehanerne for kunder omkring 1. marts. Foto: Jeppe Rafn

Vores lille baby

Jon Ahrensbach glæder sig over, at Lotte Fisker vil drive Kaffebaren videre.

»Det er virkeligt dejligt, at drømmen lever videre. Det er også byens drøm, og det var nedslående at tænke, Kaffebaren ikke skulle køre videre, så det er en kæmpe lettelse for os, at nogen har lyst til at drive den videre i vores egen by. Lotte har bare totalt gå-på-mod og lyst til at lave det hyggeligt i øjenhøjde, så vi er trygge ved, hun overtager vores lille baby. Nu er det hendes projekt, eventuelt med os som leverandører,« siger Jon Ahrensbach.

Fredagsbar

Lige nu er der en masse ting, som den nye indehaver skal have styr på, før Lotte Fisker Rasmussen efter planen genåbner Kaffebaren omkring 1. marts. Der skal blandt laves indkøbsaftaler og findes ud af, om der bliver brug for arbejdskraft udover hendes egen.

Kaffebaren vil som tidligere være åben i dagtimerne, men måske kun med en enkelt lukkedag om ugen, og Lotte Fisker Rasmussen kunne som noget nyt for eksempel godt tænke sig at holde fredagsbar måske en gang om måneden, hvor man kan komme forbi og fejre weekenden med en fredagsøl, et glas vin eller en drink.

»Jeg vil gerne være med til at skabe en god stemning i byen, og det kunne blive en god tradition.«


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.