Nyt opholdssted i Voldum: Nævn afviser kommunens afgørelse

Nu skal kommunen atter forholde sig til opholdsstedet Kanonens ønske om at rykke ind i centrum af Voldum. Planklagenævnet har således afvist kommunens afslag fra 2020.

Artiklens øverste billede
Det er i det gamle lægehus lige midt i billedet, Kanonen ønsker at rykke ind. Arkivfoto: Wulff

Der var stor glæde og lettelse, da Lokalavisen Favrskov i oktober 2020 kunne overraske Voldum-borgerne med nyheden om, at kommunen havde givet opholdsstedet Kanonen afslag på ansøgningen om at flytte ind i det gamle lægehus på Voldum-Rud Vej 1A.

Kommunens afgørelse om at give afslag på landzonetilladelsen var bare ikke lovlig. Det har Planklagenævnet slået fast.

»Kommunen har begrundet sit afslag på landzonetilladelse i hensyn, som ikke lovligt kan varetages efter planloven, idet afslaget udelukkende begrundes i risiko for manglende vækst og udvikling ved endnu et værested/botilbud i byen samt risikoen for forstyrrelser i forbindelse med kirkelige handlinger(...) På baggrund af ovenstående finder Planklagenævnet, at kommunens afgørelse lider af en væsentlig retlig mangel, hvorfor den ophæves og hjemvises til fornyet behandling i kommunen.«

Desuden afsluttes med følgende:

»Nævnet bemærker, at etablering af et botilbud efter nævnets praksis anses for at være en samfundsmæssig nødvendighed, hvorfor der som udgangspunkt bør gives landzonetilladelse hertil, medmindre placeringen konkret er uhensigtsmæssig af planlægningsmæssige eller landskabelige grunde.«

Favrskov Kommune er bekendt med Planklagenævnets afgørelse og er i gang med at overveje sagens videre forløb, oplyser Henrik Jensen, plan- og byggechef i kommunen.

»Vi har allerede to«

Det er en overrasket formand for Voldum Lokalråd, som Lokalavisen Favrskov får i røret. Han kendte ikke til Planklagenævnets afgørelse, som faldt 30. november sidste år.

»Nå, nu skal vi så til at frygte det igen,« siger Holger Bjerregaard og fortsætter:

»Det er skrivebordsarbejde, som ikke tager de velbegrundede argumenter, vi har fremlagt, til overvejelse. Nu må vi afvente, hvad kommunen kommer op med. Og hvis paragrafferne ikke kan forhindre det, så håber vi, at politikerne på en eller anden vis kan.«

Han forklarer, ligesom for to år siden, at det, som Voldum-borgerne har lagt mest vægt på, er lægehusets meget centrale placering i byen.

»Og så har vi altså allerede to institutioner for belastede unge meget tæt på Voldum - dels i Rud, dels på Baskærvej. Vi forsøger at integrere de unge derfra på bedste vis. Men tre opholdssteder vil være meget mere, end hvad en lille by med 800 indbyggere kan klare.«

Det vakte megen palaver i Voldum i 2020, da det socialpædagogiske opholdssted Kanonen ytrede ønske om at rykke ind i centrum af byen med syv unge i alderen 12-25 år. Blandt andet blev en underskriftsindsamling sat i søen med over 300 signaturer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.