Oles Gård på jagt efter medarbejdere
Forretningen vokser hos Oles Gård, der snart flytter ind i en ny, stor fabrik i Thorsø. Medarbejderne finder han på Facebook og hos det lokale jobcenter.

Ole Olesen har lige mistet en god medarbejder gennem tre år. Hun skal være pædagogmedhjælper, og når hun skal erstattes, tyr Ole Olesen til enten Facebook eller til Jobcenter Favrskov, som i første omgang havde fundet hende.
»Jeg har fundet gode folk på de sociale medier. Jeg synes, det er en god mulighed for at nå folk, der kan se sig selv være med til at bage pizzaer, som vi er stolte af. Selvfølgelig er jeg ked af at miste en god medarbejder, men jeg er også glad over, hvad vi har nået sammen. Hun var pavestolt over sit nye arbejde, og jeg kan kun glæde mig på hendes vegne,« siger Ole Olesen i en pressemeddelelse fra Favrskov Kommune.
Ude på landet
Han har 12 fastansatte, og halvdelen af dem har fundet vej til virksomheden som følge af hans samarbejde med Jobcenter Favrskov. Samarbejdet består i, at han giver jobcentret et kald, når han mangler folk, lige som der kommer et opkald den anden vej, når jobcentret er i kontakt med en borger, som kunne passe godt ind i virksomheden.
Vi snakker sammen næsten hver uge. Jeg har et par faste kontaktpersoner i jobcentret, som kender min virksomhed og kan matche den med folk, som gerne vil arbejde her. Min gård ligger på landet, og der går ikke busser hertil, og de ved, at transporten herud også er en del af det gode match.
»Vi snakker sammen næsten hver uge. Jeg har et par faste kontaktpersoner i jobcentret, som kender min virksomhed og kan matche den med folk, som gerne vil arbejde her. Min gård ligger på landet, og der går ikke busser hertil, og de ved, at transporten herud også er en del af det gode match. Helt generelt har de en forståelse af, hvad det vil sige at drive en virksomhed, og succesraten i samarbejdet er høj – uden jobcentret ville jeg skulle bruge flere ressourcer på at rekruttere folk, så det er en god samarbejdspartner,« siger Ole Olesen.
Rummelig
Han har tidligere arbejdet som pædagogisk støtte for unge med Aspergers syndrom og driver en rummelig virksomhed med plads til mange forskellige mennesker. Ikke mindst flygtninge får en chance i pizzakøkkenet, hvor modersmålene går fra arabisk og kurdisk over eritreisk til polsk og dansk.
»Vi har stor erfaring med at give blandt andet flygtninge en chance gennem løntilskud eller praktik. Det er nogle virkelig gode sluser ind på arbejdsmarkedet, og det er vigtigt for mig, at de skal bruges til at skabe et regulært job, hvor man tjener sine egne penge. Hvis man er motiveret og giver den gas, så er der altid et job hos mig, når praktikken stopper. Målet er altid, at folk skal blive selvforsørgende,« siger Ole Olesen.
Foruden de fastansatte har han også en del unge mennesker i beskæftigelse i kortere tid. Det kan være et halvt eller et helt år, og så drager de videre i eksempelvis uddannelse.
»Det er også fedt at opleve. Så tjener de nogle penge, og vi har gavn af dem imens. De bidrager med en god energi, mens de er her, og så skal de videre. For få uger siden ansatte jeg en medarbejder på stedet, da jeg så hendes energi. Hun var topmotiveret og et godt match for os. Jeg bliver glad, hver gang, vi får nye, gode medarbejdere,« siger Ole Olesen.
Ole Olesen og medarbejderne flytter efter planen ind i de nye produktionsfaciliteter i Thorsø til april.
Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d
gs