»Det er utrygt og total malplaceret«

»Vi vil markere, at det her er i hele byens interesse og ikke bare de direkte naboers. Det påvirker os alle.« Sådan lyder det fra en af de 150-200 Voldum-borgere, som mødte op til demonstration tirsdag.

Artiklens øverste billede
Hvis Kanonen flytter ind på Voldum-Rud Vej 1A vil Camille Lund langt fra være tryg ved, at sende hendes fire børn i skole, da vejen går forbi adressen. Foto: CSJ

Den lille by Voldum med omkring 800 indbyggere mønstrede tirsdag eftermiddag 150-200 borgere til en demonstration mod det socialpædagogiske opholdssted Kanonen, som vil rykke ind i det gamle lægehus midt i byen.

Der var ingen fancy slagsange eller bombastiske kampråb, men enkelte havde taget skilte med, som tydeligt lod Kanonen vide, hvad de mente om idéen med et socialpædagogisk opholdssted på Voldum-Rud Vej 1A.

En af de personer, som havde medbragt et skilt med påskriften: ’Nej tak til Fonden Kanonen på vores Skolevej’ var Camille Lund.

»Jeg har fire børn, som skal forbi her hver dag for at komme i skole. Jeg synes bestemt ikke, at det er en god idé, at unge fra Kanonen kan stå i en flok her og skabe utryg stemning - vi ved jo ikke, hvad de kan finde på. Vi har erfaring med, at unge fra de to andre institutioner skaber ballade. De bruger eksempelvis vores skolearealer og smider øldåser, cigaretskodder og affald. De skaber en stemning af utryghed, som gør, at vores egne unge ikke tør være der. Så det her er total malplaceret. Hvorfor tre af sådanne institutioner i så lille en by,« spørger hun og henviser til, at der i forvejen ligger institutioner for belastede unge meget tæt på Voldum - dels i Rud, dels på Baskærvej.

»De andre to institutioner ligger dog lidt uden for byen. Der kan de unge i det mindste nå at puste ud, før de når til byen. Men det her, det er jo lige midt i det hele, ved kirken, skole, plejecenter og købmand, så her når de altså ikke at rase ud, før de når byen,« fortsætter hun.

Artiklen fortsætter efter billedet:

Demonstrationen foregik foran adressen Voldum-Rud Vej 1 A, hvor der indenfor samtidig var et såkaldt orienteringsmøde i gang mellem Favrskov Kommune, Fonden Kanonen, de direkte naboer og Voldum Lokalråds bestyrelse. Foto: CSJ

I hele byens interesse

Demonstrationen foran det gamle lægehus foregik samtidig med, at Favrskov Kommune og Fonden Kanonen havde inviteret de direkte naboer og Voldum Lokalråds bestyrelse til et såkaldt orienteringsmøde.

»Det gør vi, fordi vi kan se, at der er stor interesse for denne sag og for at sikre os, at naboerne er velinformerede og med på råd,« har Henrik H.K. Jensen, plan- og byggechef i Favrskov Kommune, tidligere forklaret Lokalavisen.

Artiklen fortsætter efter billedet:

Der var ingen fancy slagsange eller bombastiske kampråb, men enkelte havde taget skilte med. Foto: CSJ

Det var Inge Kusk Andersen, som via Facebook opfordrede de lokale til at møde talstærkt op. Hun sørgede for at anmelde demonstrationen til politiet, så alt gik lovligt for sig.

»Vi vil markere, at det her er i hele byens interesse og ikke bare de direkte naboers. Vi synes, at hele byen burde have lov at deltage i orienteringsmødet, fordi det påvirker os alle - det ligger jo så centralt, som det overhovedet kan blive. Det skaber utryghed. Specielt, fordi der ikke rigtigt er noget udeareal til grunden - så hvor vil de unge drage hen for at få luft? Ud i byen.«

Artiklen fortsætter efter billedet:

Et sted mellem 150 og 200 lokale Voldum-borgere mødte op. Foto: CSJ

Hvad er det, som gør dig utryg?

»Jamen i perioder har vi jo jævnligt politi i byen i forbindelse med de nuværende to institutioner. Eksempelvis i forbindelse med et selvmordsforsøg, hvor en dør måtte sparkes ind. Det påvirker vore børn og unge dybt, at opleve at politiet er til stede på den måde.«

Hvad tænker du om, at der er mødt så mange op?

»Det viser, at vi i Voldum står sammen. Det viser, at vi alle er interesseret i sagen og påvirket af det her, og det viser, at man ikke kommer uden om os alle. Vi bliver ved til den bitre ende – vi giver ikke op.«

Skal alle lokalsamfund ikke bidrage til at løfte samfundets udfordringer?

»Det gør Voldum da i høj grad også med to institutioner i forvejen. Det er altså et ret lille samfund, så en tredje institution vil være problematisk. I hvert fald når placeringen er SÅ central. Havde det været et stykke uden for byen, så tror jeg faktisk ikke, at vi havde protesteret.«

Lokalavisen Favrskov følger op på sagen med kommentarer fra lokalrådets formand og forhåbentlig også Fonden Kanonens leder, Trine Hounsgaard Pfeiffer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.