»Det er dejligt – vi har jo ventet længe på at nå hertil«

»Der er rigtig mange andre godkendelser, som skal på plads, men det er selvfølgelig et skridt i den rigtige retning,« siger Kanonens leder.

Artiklens øverste billede
Den gamle lægebolig på Voldum Rud Vej 1A (for enden af vejen i midten) er godt indrettet i forhold til at rumme Kanonens unge, oplyser Kanonens leder, Trine Hounsgaard Pfeiffer. I alt syv unge skal efter planen flytte ind i huset. Arkivfoto: Wulff

Nyheden, at Favrskov Kommunen giver opholdsstedet Kanonen landzone-tilladelse til at flytte ind på Voldum-Rud Vej 1A i Voldum, er endnu ikke nået Trine Hounsgaard Pfeiffer, da Lokalavisen Favrskov fanger hende over telefonen.

»Jamen tak for info,« siger hun med et smil.

Hun er leder af Kanonen og glæder sig over, at opholdsstedet nu kan komme videre i processen:

»Der er jo et stykke vej endnu – der er rigtig mange andre godkendelser, som skal på plads, men det er selvfølgelig et skridt i den rigtige retning, og det giver mulighed for, at vi nu kan komme videre til de næste godkendelser. Så det er dejligt – vi har jo ventet længe på at nå hertil,« siger lederen.

Blandt andet skal Socialtilsynet godkende huset, og den præcise målgruppe for beboerne skal defineres:

»Så hvem det præcist flytter ind, er ikke afklaret endnu. Men det er klart, at vi tager højde for, at vi er i en by, når vi vælger, hvem der skal bo der,« siger Trine Hounsgaard Pfeiffer.

Kan man komme godt i gang efter den her stormfyldte begyndelse? Og i så fald hvordan?

»Jamen hvis vi skal bo der, så skal det jo blive godt. Det handler om dialog, som der hidtil ikke har været meget af. Det har været bevidst fra vores side, da vi ikke kunne se, at det gav mening, når vi ikke vidste, om vi skulle bo på adressen. Men byen har ønsket dialogen langt tidligere, og det tager vi til os. Vi har også netop inviteret lokalrådet til en tættere dialog,« siger hun og tilføjer bestemt:

»Men jeg tager dyb afstand fra den tone, som bliver slået an på Facebook. Og hvis det er med den på, så bliver der ingen dialog fra vores side. Vores unge bliver jo kaldt voldtægtsforbrydere og mordere. Det er altså fuldstændigt ude af proportioner og har ingen realisme i forhold til virkeligheden.«

Så Voldum-borgerne har intet at frygte?

»Nej, det har de ikke. Vi bliver spurgt: ’Kan vores børn trygt gå forbi huset.’ Og ja, det kan de godt. Man skal ikke frygte, at vores beboere hopper ud fra vores grund og overfalder folk. Nogle snakker desuden om, at vores unge indtager sportspladsen og efterlader skrald og øldåser, men det vil altså aldrig være vores unge. De må ikke bare sidde og drikke øl på den måde.«

Men Voldum-borgerne er jo utrygge. Kan du forstå den utryghed?

»Jeg har 100 procent forståelse for, at borgerne er utrygge. Jeg forstår godt, at man tænker: ’Hvad er nu det for noget.’ En del af frygten bunder nok i uvidenhed. Et tættere samarbejde skal netop være med til at mindske frygten og højne forståelsen for vores unge.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.