Wineboutique har haft sit bedste år: Meget mærkeligt at slå kapital af krisen

Gårdbutikken Wineboutique har ikke lidt under coronakrisen. Tværtimod

Lillejuleaften 2019 kom Flemming og Rikkes huskat ind fra gården og stank langt væk af olie. Det viste sig, at der var sket et brud på et rør til en olietank, og at der sivede olie ud i grøften og faunaen. Snart var gården fyldt med store beredskabsbiler, og de kommende måneder blev der arbejdet med at rense olien op. Regningen løb op i 1,5 millioner kroner, men blev heldigvis dækket af oliebranchens miljøpulje, fordi forureningen skyldtes en håndværksmæssig fejl, fortæller Flemming Nielsen.

Flemming Nielsen og hustruen Rikke Broch Svanhede driver gårdbutikken Wineboutique et par kilometer udenfor Hadsten, så det var langtfra optimalt at begynde året med en stor olieforurening. Da olien var renset væk, kom den næste store regning, så at sige, da statsministeren lukkede landet på grund af corona. Ægteparret måtte aflyse alle store arrangementer og vinsmagninger, som er en stor del af gårdbutikkens DNA.

”Det var ganske forfærdeligt, men vi har en velfungerende webshop, som jeg skal love for, at kunderne benyttede. Netsalget eksploderede,” fortæller Flemming Nielsen og fortsætter:

Lions Hadsten bliver 50 år: ”Et fantastisk netværk og kammeratskab”

”Og så kom følelsen af, at vi skal passe på de små lokale butikker, og pludselig lå vores omsætning i indeks 140 i forhold til sidste år, selvom vi måtte aflyse alle vores arrangementer, som vi har omkring 60 af om året.”

Meget mærkeligt

2020 endte faktisk med at blive det hidtil bedste år for Wineboutigue med en omsætning på over fire millioner kroner.

”Det er da meget godt for en lille gårdbutik, hvor der kun er os to - og vi har da lidt travlt,” fortæller Flemming Nielsen, som på den anden side også har det lidt svært med, at det er gået så godt for ham og hustruen i det forgange år, hvor mange andre butikker har været i stor krise på grund af corona.

”Det er meget mærkeligt at have slået kapital af krisen, når andre har haft det rigtig svært, og vi har haft lov til at blive ved med at holde åbent. Det gør det endnu mere uretfærdigt, synes man, når andre ikke kan holde åbent.”

Wineboutique har igennem årene doneret penge til lokale foreninger og projekter, og det ekstra gode år har givet mulighed for i 2020 at donere 150.000 kroner til Red Barnet, Filmprojekt Favrskov, Hadsten Håndbold, Hadsten Hawks, Radio Favrskov og Kræftens Bekæmpelse.

Behov for hygge

Efter den anden nedlukning i december, troede Flemming Nielsen, at Wineboutique ville få nogle stille måneder i begyndelsen af 2021 - sådan er det ikke gået.

Her er indehaveren

”Det fortsætter i stor stil med markant højere omsætning end i januar-februar-marts sidste år. Grunden er delvist, at Wineboutique er inde i en vækstperiode med ret kraftig vækst, hvilket skal tages med i betragtningen.”

Udover at pege på den lokale opbakning som årsag til gårdbutikkens succes, tror Flemming Nielsen på, at flere køber en god flaske vin eller spiritus for at hygge sig i denne tid, hvor vi ikke må være sammen med hinanden.

”Vi er jo sociale dyr, og når der så kommer indgreb, kompenserer vi med hygge. Vi har behov for at hygge os lidt mere i denne tid.”

”Vi er tydeligvis rykket sammen i bussen”

Flemming Nielsen er uddannet ønolog og har været i vin- og restaurationsbranchen siden begyndelsen af 80’erne. I 2012 købte han og hustruen Rikke gården på Faurskovvej 21 for at opdrætte travheste, som er Rikkes store hobby. Wineboutique blev etableret som Flemmings lille hyggeprojekt med en omsætning på 50.000 kroner i det første år. Siden er det gået slag i slag, og gårdbutikken er i dag på 500 kvadratmeter og har lige fået nyt lager.

faktaboks: Wineboutique

Sælger vin, spiritus og delikatesser fra gårdbutik og webshop

Etableret i 2012 og drives af ægteparret Flemming Nielsen og Rikke Borch Svanhede. Rikke er også sygeplejerske, men er gået ned i tid for at hjælpe til i butikken

Rekordomsatte i 2020 for over fire millioner kroner og donerede 150.000 kroner til lokale projekter og velgørenhed


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.