Kokkeelev fra Fru Larsen vinder DM i Skills
Sophia Antorini vandt i weekenden 28. til 30. april DM i Skills for kokkeelever. Til daglig er hun elev hos Hotel og Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg.

Det blev en stor dag for kokkeeleven Sophia Rosa Antorini fra Hotel og Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg, da hun i weekenden 28. til 30. april vandt DM i Skills i Høng. Hun dystede sammen med flere at landets andre elever på de tekniske uddannelser om at være de dygtigste inden for deres fag.
»Jeg tror, de fleste, der går til konkurrencer har det sådan, at det er fedt at vinde, fordi vi jo bruger rigtig meget af vores fritid på at træne og forberede os. Det, der nok betyder allermest for mig, er den opbakning, jeg får fra forskellige mennesker, der tror på mig og støtter mig. Det gør mig rigtig glad,« siger Sophia Rosa Antorini, der privat bor i Galten-området.
God oplevelse
Under konkurrencen skulle Sophia Rosa Antorini og de andre kokkeelever laver menuer, som skulle imponere dommerne. Her diskede Sophia Rosa Antorini blandt andet op med en nyfortolkning af rødspætte florentine og braiserede og glaserede svinekæber toppet med friskrevet peberrod.
Udover selve retterne blev man også bedømt på forskellige teknikker og ens omgang i køkkenet.
»Det var en rigtig god oplevelse med super meget fart på. Man skal lave tre retter: Forret og hovedret til 12 kuverter og dessert til fire kuverter på sammenlagt syv timer. De forskellige retter serveres for dommere og gæster undervejs,« siger Sophia Rosa Antorini.
Så der var altså nok at se til undervejs i konkurrencen.
»Det lyder måske af lang tid, at man har syv timer til det hele, men det handler altså om rigtig mange forskellige teknikker. Temperatur og smag skal for eksempel være lige i skabet, hygiejnen skal være helt i top og man skal begrænse madspildet. Og så skal man selvfølgelig aflevere til siden, for hvis man går over tid koster det,« forklarer Sophia Rosa Antorini, der har trænet op til konkurrencen siden februar, hvor deltagerne blev gjort bekendt med første del af opgaven.
»Men jeg har tænkt meget over, at jeg ikke skulle blande træning og arbejde sammen,« siger Sophia Rosa Antorini, der også fortæller, at det heller ikke kun gik op i konkurrencen den sidste weekend i april.
»Vi havde også et rigtig godt kammeratskab,« siger hun.

Ny kokkeelev
Det 21-årige kokketalent er stadig forholdsvis ny i faget. Siden september 2021 har hun været kokkeelev hos Hotel og Restaurant Fru Larsen, mens hun er tilknyttet College 360 i Silkeborg.
»Jeg er rigtig glad for det team, som College 360 i Silkeborg har lavet for at støtte os elever. Mine faglærer Katrine og Jannie er helt fantastiske power-women, der tror på os, og de lærer os simpelthen så meget. På samme måde har jeg det også med mine chefer og kolleger på Fru Larsen. Det betyder meget for mig at have en læreplads, der støtter og udfordrer mig, og hvor der er god humor og kammeratskab” siger Sophia Rosa Antorini.